יגאל גואטה מגיב להקלטות של דרעי: "אמרתי לכם"
חבר הכנסת המתפטר של ש"ס יגאל גואטה היה הראשון מבין חברי ש"ס שמגיב להקלטה של יו"ר מפלגתו אריה דרעי כשהוא מטנף על הרב שלמה עמאר

חבר הכנסת המתפטר של ש"ס יגאל גואטה היה הראשון מבין חברי ש"ס שמגיב להקלטה של יו"ר מפלגתו אריה דרעי כשהוא מטנף על הרב שלמה עמאר.
"אני שונא להגיד "אמרתי לכם". אבל יעקב כהן, האיש שהקליט את אריה דרעי ודאג שזה יודלף ויפגע בש״ס, הוא גם האיש שמאד "כאב" לו שהתפטרתי מש"ס", צייץ הערב גואטה, כשהוא מכוון לגורם שהביא אותו להתפטר מהכנסת לאחר שחשף בראיון רדיו כי השתתף בחתונת אחיינו ההומו.
ההקלטה של דרעי
הערב (ב') פרסם הפרשן הפוליטי של חדשות 2, עמית סגל, הקלטה של שיחה בין יו"ר ש"ס, שר הפנים אריה דרעי לבין יעקב כהן, בנו של נשיא מועצת חכמי התורה הרב שלום כהן. בשיחה הוא דרש ממנו: נתק מיד את הקשרים עם כל יריביי במפלגה, וזאת על רקע מה שכונה 'השלום הספרדי', בו נפגשו יחד בסוכות הרב עמאר, הרב מאיר מזוז והרב שלום כהן.
"אין מצב כזה אתה צריך להחליט, אין מה לעשות. עכשיו יכול להיות שתחליט שהישיבה שלך חשובה יותר מכל ש"ס. קח את הישיבה בסדר גמור, אבל אני לא מוכן להמשיך עם זה יותר נקודה."
על הרב עמאר: "הוא צריך את הכוח, הוא צריך את הכבוד"
אמרתי לך כבר חמישים פעם, אני לא טיפש. אני יודע כמה עמאר יכול להוסיף לנו, אבל אני יודע גם שבאותו יום אני סגרתי את ש"ס. אמיתית. ובונה ש"ס חדשה, כיוון שהוא עמאר רוצה לשלוט. אין לו משהו אחר. הוא משעמם לו כל היום, הוא חייב לשלוט, הוא צריך את הכוח, את מה שאביך בורח (הכבוד) הוא הפוך בדיוק. הוא חייב כל היום להיות בכותרות שהתייעצו איתו ולהיות מעורב בכל דבר וזה מה שהוא רוצה. אין משהו אחר שהוא רוצה. וזה האנשים שמסביבו, תסתכל כל פעם מי זה מסביבו, מי האנשים מסביבו? תשים לב. תראה לי תלמיד חכם אחד אמיתי שהוא קשור אליו באמת בגלל תורתו וחסידותו. מי זה האנשים שמסביבו? זה לא אדם שיש לו תלמידים, זה לא אדם שיש לו חסידים.
תאמין לי, הוא מתאים להיות יושב ראש תנועת ש"ס. בינינו, באמת, הוא הכי מתאים להיות מבין כל האנשים שאני מסתכל. הוא מבחינת הכישורים עמאר הכי מתאים להיות יושב ראש תנועת ש"ס. אבל בסדר, אבל אוקיי, אז צריך להחליט אם רוצים לתת לו כזה דבר. אבל לשים אותו מנהיג רוחני שלנו, לקרב אותו ולתת לו את העוצמה הזו.
שר הפנים אריה דרעי בתגובה להקלטה שפורסמה במהדורה המרכזית של "החדשות": "ההקלטה נועדה להרוס את ש״ס. אני מכבד את הרבנים ופועל לפי הוראותיהם".
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו