הגדלת תקציב דווקא לישיבות הציוניות.

בפגישה שנערכה השבוע בכנסת בין שר החינוך גדעון סער לראשי הישיבות הגבוהות של הציבור הציוני דתי, הודיע השר לרבנים, כי הוא החליט להגדיל את התקציב לישיבות.

בפגישה השתתפו ראשי הישיבות מכל הארץ וביניהם: ראש ישיבת בית אל, הרב זלמן מלמד, ראש ישיבת מצפה יריחו, הרב שבתאי סבתו, ראש כולל מר"ץ במבשרת, הרב אורי כהן, ראש מכון מאיר,הרב דב ביגון, ראש הישיבה הגבוהה בתל אביב, הרב חיים גנץ, ראש ישיבת שבי חברון, הרב חננאל אתרוג וראש הישיבה הגבוהה בעכו הרב נחשון כהן.

בפגישה השתתפו גם מנהלי הישיבות ומנכ"ל איגוד הישיבות הגבוהות הציוניות – אלדד עוזרי.

שר החינוך אמר למשתתפים שהחלטתו הוא תוצאה של רצונו לתמוך בישיבות שתלמידיהם משרתים בצה"ל ואמונתו שהציונות הדתית ממלאת שליחות ערכית וציוניות חשובה מאוד שראויה לכל תמיכה.

צדק היסטורי

זקן ראשי הישיבות, הרב זלמן מלמד בירך את שר החינוך על החלטתו ואמר שהוא מתרשם מרצונו האמיתי של שר החינוך לעודד את הנושא היהודי והציוני במדינת ישראל.

הרב אורי כהן, אמר שהחלטתו של שר החינוך היא משמעותית ביותר ויוצרת צדק היסטורי שכן לראשונה יש הכרה רשמית של המדינה במפעל הגדול של הישיבות הגבוהות  הציוניות שהם חוד – החנית של עולם התורה הציוני.

"הישיבות הגבוהות  עומדות בראשם של פרויקטים חלוצים וחברתיים רבים במדינה. ועד היום המדינה לא נתנה הכרה לכך, הגדלת תמיכתו של גדעון סער בישיבות הגבוהות היא הכרה של המדינה במפעל הישיבות הגבוהות", הוסיף הרב כהן.

גם הרבנים האחרים שהשתתפו בישיבה בירכו את השר על החלטתו.

שר החינוך סיכם  את הישיבה בכך שאמר שהוא ימשיך לתמוך במפעלים של הציונות הדתית, שבניה הם "מנוע רב עוצמה בחברה הישראלית" ומשולבים בשירות משמועתי בצה"ל, בהתיישבות, באקדמיה, במדע ובמשפט.

יש לציין, שהישיבות הגבוהות הציוניות הוכרו ותוקצבו עד כה כמו ישיבות חרדיות והחלטתו של שר החינוך להכיר בשירות המשמעותי של תלמידיהם בצה"ל, אפשר לראשונה להגדיל את התקציב עבורם בצורה משמעותית.

ראשי הישיבות הגבוהות בארץ עם שר החינוך גדעון סער (מוקי שוורץ)