הכנסת התכנסה אחר הצהריים (שלישי) לישיבה מיוחדת לציון 16 שנים לרצח רחבעם זאבי (גנדי). סיעות האופוזיציה החרימו את הישיבה ובשל כך נרשמה במליאה נוכחות דלה.
ראש הממשלה בנימין נתניהו התייחס בישיבה על עשייתו רבת השנים למען מדינת ישראל, שהיו לטענתו מי ש"ביקשו לאחרונה להטיל צל".
לדבריו, "הטענות שעלו נגדו הכאיבו לכולנו ולכל מי שהכיר אותו ואת מעשיו, אך מעבר לכל הכאיבו לכם בני המשפחה כי מגנדי נבצר להגן על שמו הטוב. הכול היה במעמד צד אחד. הדבר הזה נעשה בניסיון ברור לטשטש או למחוק את זכויותיו ומורשתו של גנדי. זה פשוט לא יקרה. לא ניתן למחוק בהינף יד באמצעות חרמות או דרכים כאלה ואחרות", דברי נתניהו.
יו"ר הכנסת יולי יואל אדלשטיין אמר בפתח הישיבה: "גנדי היה קרבן לשנאת יהודים ולשנאת ישראל, לטרור שמבקש להטיל אימה על הציבור היהודי בישראל ובכל העולם. טרור שאינו מבחין בין איש לאישה ובין נער לזקן – וראה בו, בגנדי, מטרה מיוחדת. על שמו של גנדי רשומות עשרות מרדפים נגד מסתננים בבקעת הירדן. כנגדן, שמו מונצח היום בעשרות מקומות ברחבי הארץ: גשרים, יישובים וגנים ציבוריים. אלו לא יניחו לנו לעולם לשכוח את פועלו המבורך.
לדבריו, "חלקים ממורשתו היו ועודם שנויים במחלוקת ציבורית – אבל חלקים אחרים חדרו אל לב הקונצנזוס. הוא היה מאלו שקבעו את הכלל: לא משאירים פצועים בשטח. לא זונחים חייל שנפל בשבי. לצערי, מאז שנרצח הצטרפו עוד שמות לרשימת השבויים. את חלקם כבר הצלחנו להשיב הביתה, אחרים עוד מחכים שנעשה זאת. בהתאם לרוחו של גנדי – רוח הנאמנות הבלתי מתפשרת, המחויבות והדבקות במשימה – אנחנו נעשה הכל כדי לעמוד במשימה הזו", דברי יושב ראש הכנסת.

יו"ר האופוזיציה יצחק בוזי' הרצוג נאם גם הוא במליאה: "בכל נאום שאני נושא לזכרו של רחבעם זאבי אני מזכיר גם את חשרת העננים, את המחלוקת שהיו לי ולתנועתי עמו בנוגע לרעיון הטרנספר מרצון של ערביי יו"ש, רעיון עוועים, שהיה בלתי לגיטימי בעליל וחתר לגזענות לשמה, שעליו התווכחתי איתו אישית גם בפגישות שהיו בינינו.
כמו גם העדויות החמורות הקשורות במעשיו של גנדי, שנחשפו לפני למעלה משנה. איננו יכולים להתעלם מהן דווקא על רקע קמפיין עולמי וישראלי של נשים שנחשפות בשמן, וחושפות עדויות קשות וחמורות הנוגעות לתקיפות מיניות שסבלו מהן. מובן מאליו שאילו היו טענות אלו מועלות בפני גנדי בעודו בחיים, בוודאי הייתה ניתנת לו הזכות וההזדמנות להשיב ולהגיב ולטעון כנגד. הפרק הזה יישאר ספר שאינו חתום – בבחינת "והמתים אינם יכולים לטהר את שמם".
האהבה לארץ ישראל היא שהובילה את רחבעם זאבי זכרו לברכה, להקדיש את חייו לביטחון ישראל, ביצורה ועוצמתה. תרומתו בהקשר זה תיזכר לתמיד, ותלווה את מדינת ישראל במאבקה נגד מבקשי רעתה."
מה דעתך בנושא?
2 תגובות
1 דיונים
טוב מאד
אנס וכרפס
19:52 24.10.2017שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אוראור
להיות מספר 2 - והמבין יבין.
13:34 09.07.2018שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר