היוזמה של ראש הממשלה, בנימין נתניהו, להוריד את אחוז החסימה, ממשיכה לעורר התנגדות אצל שותפיו הקואליציוניים, ואחר שאמש (ראשון) היה זה אריה דרעי שתקף את המהלך, כעת נראה כי הוא לא לבד וגם שר הבטחון, אביגדור ליברמן, צפוי להתנגד למהלך.
על פי הדיווח בחדשות 2, בישיבת סיעת 'ישראל ביתנו' שתתקיים בצהריים, לפני פתיחת כנס החורף של הכנסת, ליברמן צפוי להצהיר על התנגדותו ליוזמת נתניהו.
"אין סיכוי שליברמן יאפשר הורדה של אחוז החסימה", אומר גורם בכיר ב'ישראל ביתנו', ומזכיר כי "כשנתניהו וליברמן סיכמו לפני הכנסת האחרונה על העלאת אחוז החסימה, מבחינת ליברמן זו הייתה פשרה, כי ליברמן תכנן שאחוז החסימה יהיה גבוה יותר".
כזכור, אמש דווח בחדשות 2 כי ראש הממשלה בנימין נתניהו מקדם מהלך להורדת אחוז החסימה שוב לכ-2%, כשלוש וחצי שנים בלבד לאחר העלאתו ל-3.5%. לא עבר זמן רב מהדיווח ואריה דרעי יצא במתקפה וכינה את המהלך "סכין בגב", כשהוא ככל הנראה מתכוון לכך שהמהלך צפוי להכניס את אלי ישי לממשלה הבאה.
בסביבת ראש הממשלה מיהרו להגיב ואמרו כי "מדובר ברעיון תיאורטי בלבד שלא קיבל שום ביטוי מעשי. מובן מאליו שלא יהיה שום שינוי באחוז החסימה ללא הסכמת השותפות הקואליציוניות של הליכוד ובראשן ש"ס".
מה דעתך בנושא?
1 תגובות
0 דיונים
טל
מוכנים לחזק את הערבים בשביל שיקולים פוליטיים קטנים וצרים
10:48 23.10.2017שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר