ההדים של המחאות החברתיות מגיעים גם לישיבת הממשלה.

אתמול הפגינו כמאה אלף בני אדם, בתל אביב בדרישות להורדת מחירי הדיור.

חלק מהמפגינים נשאו שלטים ובהם דרישה להורדת המע"מ מהדלק וממוצרי מזון. ההפגנות נערכו במקביל בתל אביב, ירושלים, באר שבע, אשקלון וקרית שמונה.

ביום חמישי צעדו הורים צעירים עם עגלות, במחאה על יוקר מוצרי התינוקות כמו טיטולים, עגלות ילדים ותחליפי חלב.

הבוקר (א') התפטר מתפקידו מנכ"ל משרד האוצר, חיים שני, ככל הנראה בשל חילוקי דעות עם שר האוצר וראש הממשלה לגבי הצעדים המתגבשים במשק.

בפתח ישיבת הממשלה, התייחס יו"ר הבית היהודי, השר דניאל הרשקוביץ לגל המחאות: "המחאה מוצדקת, גם אם מלבים אותה גורמי שמאל מובהקים שרוצים את ראשו של נתניהו."

"אין ספק שמעמד הביניים נשחק בשנים האחרונות, ועל הממשלה לערוך טיפול שורש בנושא, ולמצוא פתרונות שיקלו על מעמד הביניים – עמוד השדרה של החברה." אמר השר והוסיף מסר למפגינים: "כיכר הבימה אינה תחריר, ומי שרוצה בהחלפת השלטון יצטרך להמתין לבחירות."

ועדת חקירה למשבר הדיור

בסיעת האיחוד הלאומי, הנמצאת באופוזיציה, מתכוננים לקראת השבוע האחרון של מושב הכנסת.

בשבוע שעבר, ניסו בסיעה להעלות הצעה לסדר היום בדבר הקמת ועדת חקירה פרלמנטרית שתדון בגורמים למשבר הדיור. ההצעה הייתה אמורה לעלות במליאה, אך נמשכה שעות ספורות לפני ההצבעה.

ח"כ אורי אריאל שיזם את הצעה ודחה אותה בינתיים, הסביר את המהלך: "מטרת היוזמה היא להקים ועדה כדי למצוא את שורש הבעיות ולפתור אותן. אין תועלת בהצבעה עקרה שתספוג התנגדות ודאית."

"לכן אנחנו אוספים רוב לקראת הצבעה במועד אחר, ועושים מה שאפשר כדי להעביר את זה כבר השבוע."

"בינתיים אני קורא למפגינים לא להרפות ולהמשיך את המאבק הצודק. ועדת חקירה פרלמנטרית היא לא במקום המחאה, אלא בנוסף עליה".