תנועת המזרחי העולמית בשיתוף עם ארגון הסטודנטים היהודי העולמי 'יבנה', יוצאים ל"משט כחול לבן" כאות תמיכה בישראל וכהצדעה לחיל הים.

המשט שיצא לדרכו בעוד כשלושה שבועות, יצא מאשקלון לכיוון אשדוד, כהזדהות עם יישובי עוטף עזה. בראש המשט, תשוט אוניה שליום זה תשנה את שמה לאונית 'גלעד שליט', ולצידה תפליג יאכטה אחרת שתקרא על שמו של 'יונתן פולארד'.

המארגנים צופים השתתפות ניכרת, לדבריהם, נרשמו כבר כ-300 בני נוער וסטודנטים מארה"ב, דרום אפריקה, אוסטרליה ומדינות אירופה למשט וההרשמה עוד פתוחה.

במהלך המשט, אותו תלווה תזמורת 'מבראשית' יקיימו הצעירים אירוע בלב ים למען גלעד שליט. מתוך הסירות יפריחו בלונים מול החופים הדרומיים ביותר של ישראל, וינסו עד כמה שניתן, לשוט קרוב לעזה, ולקרוא לחמאס לשחרר את שליט.

מי שעומד מאחורי היוזמה הוא אילן רוט, יו"ר הדור הצעיר של תנועת המזרחי העולמית. בשיחה עם 'סרוגים' הוא אומר כי בתנועה בחרו דווקא במשט, בגלל כל המשטים והמחאות הפלסטיניות והפרו-ערביות שעושים נגד מדינת ישראל.

"אנחנו רוצים לקרוא לכל מי שיהיה בים, בשעה 15:00, לאורך חופיה של מדינת ישראל מראש הנקרה ועד אשקלון או בכנרת, להניף דגל ישראל, להפריח בלונים, ולצפור במשך 2 דקות. למען גלעד שליט, לתפארת מדינת ישראל וכהצדעה לחיל הים הישראלי." הוא מבקש.

"במהלך המשט, נצדיע לחיל הים ולשייטת 13, אשר מגינים על חופי ישראל – אנו נראה להם בשם העם היהודי לתפוצותיו כי אנו מוקירים אותם."

מתחברים לישראל

לדברי רוט, משתתפי המשט, בני נוער יהודים מכל רחבי העולם, באים לארץ לחופשת הקיץ ובאמצעות הפעילות הזו, הם יביעו סולידריות עם מדינת ישראל, ויעמיקו את המחויבות והזיקה שלהם לארץ.

בני הנוער והסטודנטים היהודים שמגיעים לחופשת הקיץ, שוהים במסגרות של תנועת המזרחי שהיא ארגון הגג של בני עקיבא העולמי, של 'תורה מציון' ושל אגודת הסטודנטים היהודית 'יבנה'.

הסטטיסטיקות מלמדות כי 70% מבני הנוער שמגיעים למחנה קיץ בארץ, מגיעים לאחר מכן לארץ לשנה שלמה, וחלק מהם גם עולה בסופו של דבר.

יודעים אנגלית? הנה הפרטים על המשט המתוכנן: