בצהרי היום (חמישי) נפגשו נציגי מאבק הנכים עם יו"ר ההסתדרות אבי ניסנקורן ויו"ר הקואליציה דוד ביטן, במטרה לנסות למצוא פתרון למשבר המתחולל בחודשים האחרונים, זאת על רקע מאבקם של ציבור הנכים להעלאת קצבאות הנכות.
כחלק מהמפגש של ניסנקורן עם מנהיגי המאבק, הוקם לראשונה צוות משא ומתן משותף לארגוני הנכים ולהסתדרות. לפי המתווה החדש, נידונות שתי אפשרויות עיקריות – מתווה שמחון. לפיו, סכום קצבת הנכות יעמוד על 4000₪ לחלק קטן מהנכים או לפי פשרת ח"כ ביטן וח"כ גילאון לפיהם סכום קצבת הנכים יעמוד גם על 4000₪ אך יתחלק לכולם ולא רק לנכים הקשים לפי הצעת שמחון.
אבי ניסנקורן יו"ר ההסתדרות התריע אמש כי אם לא יימצא פתרון לנושא קצבאות הנכים, הוא ישקול להשבית את המשק אחרי החגים. "המטרה היא לראות את המשבר מאחורינו, הלב שלנו איתכם", אמר למובילי המחאה ודחק בהם להגיע לפשרה
יו"ר "נכה, לא חצי בן אדם" ויוזם המאבק אלכס פרדימן אמר על פגישתם עם יו"ר ההסתדרות כי "זהו יום היסטורי שבו הגוף החזק ביותר נרתם למען הגוף החלש ביותר במטרה לשים קץ למצוקת הנכים. אני מודה ומברך את ניסנקורן".

חסימת כבישים ע"י הנכים בירושלים (צילום: Yonatan Sindel/Flash90)
לא מפקירים את הנכים
ההסתדרות הודיעה לפני כשבועיים על הצטרפותה למאבק הנכים, ובתחילת השבוע פתחה בקמפיין חוצות רחב – 'לא מפקירים את הנכים'.
נזכיר כי יו"ר הקואליציה ביטן הבהיר כי הוא עומד מאחורי מתווה העלאת הקצבאות שעליו הכריז במסיבת עיתונאים מיוחדת שערך ביוני – המבוסס על מסקנות דו"ח ועדת זליכה ושזכה לתמיכתן של כלל סיעות הכנסת. הוא העריך כי ההעלאה תתבצע בסופו של דבר בשלוש פעימות, וציין כי גם הוא תומך בהעלאת שכר המינימום שהחל ממנו מתבצע קיזוז הקצבאות ל-5,300 שקל. בנוסף הבהיר כי הוא תומך בהעלאת קצבת הקיום הכללית ל-4,000 שקל.
הפגישה היום נערכה בעקבות הצהרת ראש הממשלה בנימין נתניהו ביום ראשון, לפיה לאחר החגים יביא בפני הממשלה – ביחד עם שר האוצר – הצעה להגדלת קצבאות הנכים. פרטי התוכנית שעליה דיבר נתניהו, אך אלה אינם חופפים את הצהרותיהם של ביטן וניסנקורן.
מה דעתך בנושא?
3 תגובות
0 דיונים
יצחק
כמה אני אמור לקבל קיצבה
22:47 19.11.2017שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
יריב גולן
היכן המצפון של מדינת ישראל. לכולם יש כסף, להתנחלויות, לישיבות, למכונית הפאר של השרים והמנכ"לים השונים, לנסיעות לחו"ל ולכול נהנתנות אפשרית. היכן המצפון של מפכ"ל המשטרה שהורה בכוח הזרוע לפנות...
היכן המצפון של מדינת ישראל. לכולם יש כסף, להתנחלויות, לישיבות, למכונית הפאר של השרים והמנכ"לים השונים, לנסיעות לחו"ל ולכול נהנתנות אפשרית. היכן המצפון של מפכ"ל המשטרה שהורה בכוח הזרוע לפנות נכים במאבקם הכול כך צודק. היכן שר הרווחה, והיכן ראש הממשלה הנכבד. כדברי הנביא ישעיהו 'רבה העזובה בארץ' כול אחד לנפשו ונהנתנותו. נביאי ישראל מתהפכים בקברם.
המשך 01:56 29.09.2017שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
רוני
חייביים להעלות את הקיצבאות למי שהקיצבה שלו נמוכה ולא חשוב כמה אחוזים יש לא זה הצדק תתעוררו
22:57 28.09.2017שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר