היועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדבליט השיב היום (רביעי) לעתירת בג"ץ ובה סתר את תשובתה של נשיאת העליון מרים נאור שקבעה שהטקס לציון יובל להתיישבות ביהודה ושומרון אינו אירוע ממלכתי: "האירוע לציון 50 שנה להתיישבות ביו"ש הוא ממלכתי והיה צריך להתקיים בנוכחות נציג הרשות השופטת".
לפי פרסום חדשות ערוץ 2, זאת עמדת המדינה כפי שהוגשה היום לבג"ץ, זאת בעקבות החלטת הנשיאה נאור, לבטל את השתתפות השופט ניל הנדל בטקס. עם זאת, השיבו בפרקליטות כי "אין בהיעדרות של מוזמן כזה או אחר כדי להקים עילה משפטית המחייבת לבטל את האירוע".
הנשיאה מתבצרת בעמדתה: לא נגיע לטקס
מוקדם יותר היום השיבה לראשונה נשיאת בית המשפט העליון, מרים נאור, בתגובה גם לעתירות שהגישו נגדה באשר להחלטתה לבטל את השתתפותו של שופט העליון, ניל הנדל, בטקס ממלכתי לציון יובל להתיישבות ביהודה ושומרון, הערב בגוש עציון: "האירוע עוסק בנושא השנוי במחלוקת ציבורית. על כן, ומבלי נקיטת עמדה של הנשיאה או מי משופטי העליון לגוף המחלוקת, החליטה הנשיאה שראוי שהרשות השופטת לא תשתתף באירוע", נמסר מטעמה של נאור.
הנשיאה ציינה בתגובה לעתירה שהגישה עמותת רגבים לבג"ץ כי כללי האתיקה מציינים שלא ראוי להשתתף באירוע בעל סממנים פוליטיים או בעל מאפיינים מפלגתיים. נאור הוסיפה וציינה כי הרשות השופטת תמשיך להשתתף בטקסים ממלכתיים, אולם תימנע מלהשתתף בטקס שנוי במחלוקת ציבורית "ובפרט כאשר הבמה כולה מסורה לצד אחד".
מה דעתך בנושא?
1 תגובות
0 דיונים
אוראור
בכלל לא מייצגת את העם או המדינה - רק את בית הבושת במסווה בית המשפט שהיא עובדת בו - אז לא צריך אותה בכלל - והיא לא עושה לנו טובה.
10:23 06.10.2017שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר