'ביצה טבעונית': הכירו את פטנט המאה החדש
בשורה לטבעונים: לאחר שנה וחצי של עבודה, ארבעה סטודנטים מאוניברסיטת אודינה שבאיטליה הצליחו לפתח ביצה שעשויה מחומרים מן הצומח בלבד. הפיתוח החדשני צפוי כבר בשבועות הקרובים להגיע לבדיקת יצרניות המזון
אחרי השוקולד הטבעוני, השווארמה ואפילו הסטייק הטבעוני- מגיע הפיתוח הבא שצפוי לחולל שינוי בתפריט של לא מעט טבעונים בארץ ובעולם. לאחר שנה וחצי של עבודה, ארבעה סטודנטים לתארים מתקדמים בהנדסת מזון מאיטליה- הצליחו לפתח ביצה קשה שמורכבת מחומרים מן הצומח בלבד.
הביצה הטבעונית שנרשמה כפטנט המאה של אוניברסיטת אודינה שבאיטליה- מורכבת מקמח, שילובים שונים של ירקות ומלח. ותימכר כשהיא במצב מוכן לאכילה, עם מראה ומרקם דומה לביצה קשה רגילה.
חשוב לציין כי לא רק הטבעונים ישמחו להוסיף את הביצה החדשנית לתפריט שלהם. בהצהרה שנמסרה מטעם האוניברסיטה נמסר: כי הביצה ללא גלוטן וכולסטרול, מה שהופך אותה לפתרון מעולה גם עבור בעלי הרגישויות השונות ושומרי הכולסטרול.
יתכן כי כבר בשנה הקרובה נזכה לראות את הביצים הטבעוניות על המדפים, זאת מאחר שכבר בשבועות הקרובים הסטודנטים צפויים להציג את הפיתוח החדש בפני תאגידים עולמיים.
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו