מתכון ללזניית חצילים בשרית
אתם מכירים וודאי את הגרסה החלבית ללזניה, אך תופתעו לגלות שהגרסה הבשרית מנצחת לא פחות. אז אם מתחשק לכם קצת להשקיע ולהתפנק זה בדיוק ההזדמנות לנסות
מצרכים:
2 חצילים, פרוסים לאורך לכ-12 פרוסות דקות (תלוי בגודל החצילים והתבנית)
עלי בזיליקום טריים
250 גרם בשר טחון
1/3 כוס פסטו
לרוטב:
2 כפות שמן זית
1 בצל צהוב גדול, קצוץ גס
2 שיני שום, כתושות
800 גרם עגבניות מרוסקות משימורים
1 כף אורגנו
מלח גס
אופן ההכנה:
1.מחממים את התנור ל-200 מעלות, חותכים את החצילים ל12 פרוסות דקות לאורך. לאחר מכן מסדרים את פרוסות החצילים בשכבה אחת בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מפזרים מעל מלח גס, ואופים במשך 15 דקות לריכוך.
2. במקביל, מכינים את רוטב העגבניות. בסיר גדול, על אש בינונית-גבוהה, מחממים את שמן הזית, ומטגנים את הבצל והשום במשך 5 דקות, תוך ערבוב לעתים קרובות. מוסיפים את העגבניות המרוסקות, מערבבים היטב ומבשלים במשך 2-3 דקות. מסירים מהאש, מעבירים לקערה, וטוחנים במוט בלנדר עד לקבלת תערובת חלקה. מוסיפים את האורגנו, וטוחנים עוד קצת. מתבלים במלח גס, מערבבים ומניחים בצד.
3. במחבת על אש בינונית מפוררים את הבשר הטחון ומתבלים לפי הטעם במלח ופלפל (אפשר לגרד מעט אגוז מוסקט) מבשלים עד למצב כמעט מוכן
4. לתבנית אפייה חסינת אש בגודל 23X33 ס"מ, יוצקים שכבה נדיבה מרוטב העגבניות, כך שהתחתית תהיה מכוסה כולה.
5. בקצה השמן של פרוסות החצילים, מניחים עלה בזיליקום וכמות נדיבה מהבשר הטחון. בזהירות, מגלגלים את החצילים לרול, ומניחים בתבנית על הרוטב. כשכל הפרוסות מגולגלות בתבנית, יוצקים מעל את שאר רוטב העגבניות, ומטפטפים מעט פסטו על כל רול.
6. אופים את הלזניה במשך 20 דקות. מוציאים מהתנור, מטפטפים עוד קצת פסטו ושמן זית על הרולים ומגישים חם.
בתאבון!
=================
מה דעתך בנושא?
0 תגובות
0 דיונים