ספיישל סופ"ש: מתכון לפשטידת פטריות - סרוגים
newsletter preview

תהיו הראשונים להתעדכן!

נרשמים לניוזלטר של סרוגים ומקבלים מדי יום את החדשות והעדכונים הכי חמים ישירות למייל.

ספיישל סופ"ש: מתכון לפשטידת פטריות

לכבוד סוף השבוע, תמיד כיף לנסות מתכונים חדשים שיתנו טעם חדש לשבת שלכם או לעוד ארוחה של חופש משפחתי והפעם: מתכון לפשטידת פטריות קלילה וטעימה-תהנו

חדשות סרוגים
לקראת שבת: הפשטידה שאתם חייבים לנסות
  (צילום: www.feastingathome.com)

מתכון לפשטידת פטריות

לכבוד סוף השבוע, תמיד כיף לנסות מתכונים חדשים שיתנו טעם חדש לשבת שלכם או לעוד ארוחה של חופש משפחתי והפעם: מתכון לפשטידת פטריות קלילה וטעימה-תהנו

מצרכים:
400 גרם לחם לבן טרי (הכי מומלץ: לחם צרפתי), חתוך לקוביות בגודל 2.5 ס"מ
1/2 1 כוסות מים רותחים
14 גרם פטריות מיובשות
3/4 כוס שמן זית
680 גרם תערובת פטריות טריות
1 פקעת שומר, פרוסה דק
2 כרישות גדולות במיוחד, קצוצות – רק החלקים הלבנים והירוקים החיוורים
8 שיני שום, קצוצות גס
1/2 1 כוסות יין לבן יבש
1 כף תימין טרי קצוץ
1 כף רוזמרין קצוץ
1 ביצה גדולה, טרופה
1 כפית מלח גס
1 כפית פלפל שחור

אופן ההכנה: 
1. מחממים את התנור ל-180 מעלות, וקולים את קוביות הלחם בשכבה אחת על תבנית אפייה, במשך 15-20 דקות עד שהלחם קלוי ומיובש קלות. מוציאים ומניחים בצד.

2. מעבירים לקערה את הפטריות המיובשות ויוצקים עליהן את המים הרותחים. מכסים את הקערה עם צלחת ומשרים במשך 20-30 דקות.

3. חותכים את הרגל לפטריות הטריות, ומחממים את החמאה / שמן הזית על אש בינונית גבוהה בסיר גדול עם תחתית כבדה. מוסיפים את הפטריות ומבשלים במשך 10 דקות, תוך ערבוב לעתים קרובות.

4. מוסיפים לסיר את הכרישה, השומר, השום וזרעי השומר, ומבשלים במשך 6-7 דקות נוספות, תוך ערבוב מדי פעם.

5. יוצקים לסיר את היין, ובלי לערבב, נותנים לו לחלחל היטב לירקות במשך 5-10 דקות.

6. במקביל, מסננים את הפטריות המיובשות, קוצצים אותן ומוסיפים לסיר. שומרים בצד את המים.

7. לאחר שהנוזלים בסיר התאדו, מסירים מהאש ובקערה גדולה מערבבים את תערובת הפטריות והירקות עם קוביות הלחם. מתבלים במלח ופלפל שחור, רוזמרין ותימין ויוצקים עד כוס אחד ממי בישול הפטריות המיובשות – הלחם אמור להיות לח אך לא רטוב. מערבבים פנימה גם את הביצה הטרופה.

8. יוצקים את התערובת לתבנית חסינת חום או פיירקס בגודל 23X33 ס"מ משומנת, מכסים בנייר כסף ואופים במשך 40-45 דקות. לאחר 20 דקות האפייה הראשונות, מסירים את נייר הכסף.

=============

מקור 

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו