השר הרשקוביץ: למה לא חוקרים את פרופ' ג'אד נאמן?
יו"ר הבית היהודי הגיב לדבריו של פרופ' ג'אד נאמן שקרא למלחמת אזרחים בין שמאלנים למתנחלים. "אם תהיה התעלמות מקריאותיו של אדם למלחמת אזרחים ומהסתה פרועה כלפי אוכלוסייה שלמה – תהא זו פגיעה קשה בעיקרון השוויון בפני החוק, שתערער עוד יותר את אמון הציבור במערכת האכיפה".

האם כולם שווים בפני החוק? כנראה שלא.
אחרי שפרופסור עודד רגב מהטכניון, קרא לירות בתותחים על המתנחלים, והשווה את הרבנים ליוזף גבלס, מגיעה עוד התבטאות מסיתה של איש אקדמיה אחר.
הפעם הדובר הוא פרופ' יהודה ג'אד נאמן, מרצה לקולנוע באוניברסיטת תל אביב.
בשיחה עם כתב רדיו גלי ישראל, אמר נאמן, "הצריך שתהיה מלחמת אזרחים בין הימין לשמאל ואז נראה מי ינצח… זה מה שאנחנו צריכים כאן. מלחמה בין השמאל לימין, בין המתנחלים לשמאלנים. המתנחלים כמובן ינצחו כי יש להם רוב בציבור הישראלי ובממשלה ואז תהיה כאן מדינה פשיסטית והכל יסתדר.
המראיין, ביקש להוריד את הפרופסור מהעץ, ואמר לו כי הוא מדבר בציניות, אבל הפרופסור נאמן, חזר על דבריו, "אני ממש מתכוון לדברים, אני חושב שמלחמת אזרחים תהיה הדרך לפתור את הבעיה שאנחנו עומדים בפניה, ניסינו את כל הדרכים ולא הולך."
האזינו לשיחה בין כתב גלי ישראל לבין פרופ' ג'אד נאמן
למה לא חוקרים?
את השיחה עם נאמן, יזמו ברדיו גלי ישראל, בעקבות חתימתו על עצומה של 'אנשי רוח' שקראה להדיח את ח"כ דוד רותם מראש ועדת החוקה בעקבות דרישתו לפרק את צוות הפרקליטות בראשות עו"ד שי ניצן שהורה לחקור את הרב דב ליאור.
רותם עצמו הגיב על הדברים, ואמר כי יפנה לעו"ד ניצן בדרישה שיחקור את ג'אד נאמן בחשד להסתה.
יו"ר "הבית היהודי", השר דניאל הרשקוביץ הגיב על דברי נאמן: "התבטאויותיו המתלהמות והמסיתות של ג'אד נאמן מעמידות במבחן את מערכות אכיפת החוק."
"אם תהיה התעלמות מקריאותיו של אדם למלחמת אזרחים ומהסתה פרועה כלפי אוכלוסייה שלמה – תהא זו פגיעה קשה בעיקרון השוויון בפני החוק, שתערער עוד יותר את אמון הציבור במערכת האכיפה".
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו