מתכון לפרגיות וירקות ברוטב פסטו
אם מתחשק לכם להשקיע בארוחת צהריים ומצד שני גם להיות בחופש מעבודה ומהכלים. המתכון הבא בדיוק בשבילכם! פרגיות וירקות בסיר אחד בלבד ובמינימום מאמץ • צפו עכשיו במתכון
מצרכים:
450 גרם סטייק פרגיות, ללא עור וללא עצמות, חתוכות לרצועות
2 כפות שמן זית
1/3 כוס עגבניות מיובשות בשמן, קצוצות – לאחר שסופגים מהן את רוב השמן
450 גרם אספרגוס, הקצוות חתוכים (לא חובה)
1/4 כוס פסטו בזיליקום ביתי או קנוי
1 עגבניות כוס שרי, אדומות וצהובות, חצויות
מלח
אופן ההכנה:
1. מחממים מחבת גדולה על אש בינונית, מוסיפים את שמן הזית ואת רצועות הפרגיות, ומתבלים במלח בנדיבות.
2. מוסיפים למחבת מחצית מכמות העגבניות המיובשות הקצוצות, ומבשלים יחד במשך 5-10 דקות. מדי פעם מערבבים, עד שהעוף מבושל לגמרי. מוציאים לצלחת את רצועות העוף והעגבניות המיובשות – עם כמה שפחות שמן.
3. מוסיפים למחבת את האספרגוס או כל ירק אחר שמתאים לטעמכם, מתבלים במלח בנדיבות ומוסיפים את המחצית הנותרת של העגבניות המיובשות. מבשלים במשך 5-10 דקות, עד שהאספרגוס מתרכך. מוציאים את האספרגוס לצלחת הגשה.
4. מחזירים את העוף והעגבניות המיובשות בחזרה למחבת, מוסיפים את הפסטו, ומערבבים לציפוי מלא על אש בינונית-נמוכה במשך 1-2 דקות. מכבים את האש, מוסיפים למחבת את עגבניות השרי החצויות, מערבבים ומגישים מיד על מצע האספרגוס או כל ירק אהוב אחר שבחרתם.
=====================
מה דעתך בנושא?
0 תגובות
0 דיונים