1.מתכון לדג דניס אפוי בתנור

מצרכים:
4 דג דניס שלמים ונקיים
לרוטב:
4 עלי בזיליקום קצוץ דק
צרור כוסברה קצוץ דק
3 שיני שום קצוצות
שמן זית
מלח פלפל שחור
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל200 מעלות
2.בקערה קטנה מערבבים היטב את כל חומרי הרוטב.
3. מניחים את הדג במרכז יריעת נייר כסף גדולה וחורצים בעזרת סכין חדה 3 לרוחב חריצים בדג . מכניסים בכל חריץ מעט מהתערובת של הרוטב.
4.מרימים את שולי נייר הכסף לכיוון הדג, כך שנוצר "סירה" שופכים את יתר הרוטב על הדג. אוטמים היטב את הדג ואופים בתנור שחומם מראש כרבע שעה (תלוי בגודל הדג).
2.מתכון לקציצות דגים ברוטב עגבניות

מצרכים:
500 גרם דג בקלה / קרפיון טחון
2 בצלים, מגורדים דק
1 גזר, מגורד
3 ביצים
2 פרוסות לחם (של אתמול), מושרות במים וסחוטות היטב
1/2 צרור כוסברה, קצוצה
1/2 צרור פטרוזיליה, קצוצה
1 כפית כמון
מלח ופלפל שחור
לרוטב:
2 כוסות עגבניות חתוכות לקוביות
2 גמבות, קצוצות דק
10 שיני שום, פרוסות
5 כפות שמן
2 כפות פפריקה מתוקה
1 כף פפריקה חריפה
1 כפית כמון
פלפל שחור בנדיבות ומלח
3 כפות רסק עגבניות
1 כוס מים
אופן ההכנה:
1. בקערה גדולה, שמים את כל מרכיבי הקציצות ולשים עד לקבלת עיסה אחידה.
2. בסיר נמוך ורחב, מחממים את השמן, מטגנים את פרוסות השום במשך 2 דקות בדיוק ומוסיפים את העגבניות והפלפלים. מבשלים תוך בחישה מתמדת עד שהנוזלים מתאדים.
3. מוסיפים את התבלינים, רסק העגבניות ולבסוף את המים, ומבשלים במשך 3 דקות נוספות.
4. יוצרים כדורי קציצות מהעיסה, ומורידים לרוטב המבעבע. מכסים את הסיר ומבשלים במשך 35 דקות על אש נמוכה.
3.מתכון לדג סלומון אפוי

מצרכים:
1.5 ק"ג פילה סלמון שלם
1 ראש שום, מקולף ופרוס
מלח גס
צרור בצל ירוק, קצוץ
2 לימונים, פרוסים דק
אופן ההכנה:
1. מניחים על משטח עבודה חתיכת נייר כסף גדולה, ועליה מניחים את הדג כשהעור כלפי מטה.
2. מפזרים מעל את השום והבצל, מתבלים במלח ומניחים מעל את פרוסות הלימונים.
3. סוגרים היטב את נייר הכסף ומניחים על תבנית, מכניסים לאפייה לתנור שחומם מראש על 180 מעלות למשך רבע שעה
מה דעתך בנושא?
2 תגובות
0 דיונים
בנו של הקב"ה
יפה.
21:59 26.07.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
עידו
17:27 31.07.2017שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר