מתכון לפאי תפוחים

העוגה המרשימה הזו רק נראת מסובכת להכנה, אך מסתבר שברגע שמגלים את השיטה הנכונה להכנה הכול הופך להיות הרבה יותר קל • צפו במתכון לפאי שאפשר להכין גם עם הילדים

מצרכים:

לפאי:
250 גרם קמח
140 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
3 כפות סוכר

למילוי:

70 גרם אבקת שקדים (לא חובה)
150 גרם רסק תפוחים
4 תפוחים אדומים
אבקת סוכר

לסירופ:
כוס ורבע (150 גרם) סוכר
חצי כוס (100 מ"ל) מים
מיץ מ2 לימונים

תבנית לפאי

אופן ההכנה:

1.מחממים תנור ל160 מעלות

2. מנפים את הקמח ומעבירים למעבד מזון יחד עם קוביות החמאה. מעבדים עד לקבלת בצק פירורי, מוסיפים את הסוכר ומעבדים עוד קצת עד לאיחוד

3. מוסיפים 1-2 כפות מים קרים למעבד המזון, ומעבדים עד לקבלת בצק יציב. מעבירים למשטח מקומח קלות ולשים מעט (שימו לב-לישת יתר תהרוס את מרקם הבצק) אם הבצק רך מדי, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך 20 דקות.

4. מרדדים את הבצק ומסדרים אותו בתבנית של הפאי, לאחר מכן בעזרת מזלג מחוררים את הבצק לאורכו (ראו סרטון).

5. מפזרים את אבקת השקדים ואז שכבת רסק תפוחים וחוזרים עוד פעם 1 על התהליך. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-15 דקות.

6. חותכים את התפוחים לפרוסות דקות ומכניסים לסירופ שמורכב מסוכר, מים קרים ולימון למשך רבע שעה

7. לאחר מכן יוצרים מהתפוחים ורדים (ראו בסרטון) ומסדרים על הפאי לאחר מכן מכניסים לתנור למשך 15 דקות

שבת שלום!