אומנם אנחנו בדרך כלל רגילות לסקר את הלוקים מעוררי ההשראה של הדוכסית קייט מידלטון. אך הפעם נסקר דווקא את הביקור המעורר השראה ואפילו ההיסטורי שלה לצד בעלה הנסיך וויליאם.

כחלק מהביקור המלכותי שלהם בפולין, ביקרו הזוג במחנה ריכוז והשמדה שטוטהוף בפולין וסיירו בין הביתנים שבהם עונו ונרצחו 65 אלף יהודים בידי הנאצים במלחמת העולם השנייה. על פי הדיווח ב'דיילי מייל' הבריטי, וויליאם וקייט גילו התעניינות וצער מהביקור, הרכינו את ראשיהם מול הקרמטוריום ששימש לשריפת גופותיהם של עשרות אלפי קורבנות. ואף הנסיך וויליאם התנצל בפני מנהל המקום, על כך ששאל כל כך הרבה שאלות על אודותיו.

הביקור המרגש של הדוכסית במחנה ההשמדה (צילום: טוויטר הממלכה)

אל הסיור המלכותי הצטרפו גם שני ניצולים בריטים משטוטהוף, בני 87 שזו היתה הפעם הראשונה שהגיעו לבקר במחנה מאז שברחו ממנו לבריטניה. השניים כמובן התרגשו  גם הם מאוד ונשאו יחד עם הדוכסית והנסיך תפילה קצרה לזכרם של הנרצחים.

בסיום הסיור אמרו בני הזוג המלכותי, כי האתר מהווה עבורם זיכרון איום למחיר שגבתה המלחמה. ואף ציינו את השפעת הביקור עליהם: "הסיור הזכיר לנו את הרצח הנורא של שישה מיליון יהודים, שגורשו מכל רחבי אירופה ומתו בשואה המתועבת", כתבו. "לכולנו יש אחריות לוודא שנלמד את הלקחים, שהאימה של מה שקרה לעולם לא תישכח ולא תחזור על עצמה".

[[[http://www.srugim.co.il/wp-content/uploads/2017/07/WhatsApp-Video-2017-07-19-at-10.23.56.mp4]]]

תיקון היסטורי לדורות

לביקור הזה יש משמעות היסטורית מהסיבה, שעד כה בית המלוכה הבריטי התעלם מהשואה ובייחוד מזכר הנרצחים היהודים. על פי דיווחים שונים לרבים מבית המלוכה היו קשרים טובים עם הנאצים עד פרוץ המלחמה, קשרים שהוסוו לאחריה היטב ומסמכים רבים הועלמו מהארכיונים של בית המלוכה במטרה להסתיר אותם.

אז מסתבר שטוב שיש לנו את הדוכסית,  לא רק בגלל הסטייל מעורר ההשראה שלה, אנחנו התרגשנו.