חבר הכנסת מהמחנה הציוני, מיקי רוזנטל, פרסם אמש (שלישי) סרטון מחאה נגד השחיתות השלטונית, כשהוא מציג את ראש הממשלה בנימין נתניהו ואת רעייתו שרה, ואת שרי הממשלה כיתושים שעוקצים את המדינה. רוזנטל אף יוצא בקריאה לפיה אם אי אפשר להלחם ביתושים אז צריך פשוט "לייבש את הביצה".

רוזנטל, שזכור כעיתונאי אשר העלה לסדר היום את המלחמה בשחיתות, העלה את הסרטון לרשת החברתית פייסבוק ותוך מספר שעות הגיע לעשרות אלפי אנשים. בין מאות התגובות שפורסמו לסרטון היו כאלה שלא מיהרו להסכים עם רוזנטל ובחרו להזכיר לו דווקא את פרשות השחיתות שהיו במפלגה בה הוא חבר במשך השנים.

"'שכחת' כמובן את חברי המפלגה שלך", כתב לו אחד הגולשים. "אהוד ברק שעבר על חוק מימון מפלגות והבוז׳י ששמר על זכות השתיקה בחקירה פלילית כדי לחפות עליו. על פואד ז"ל אין צורך להכביר מילים".


גולש נוסף בחר אף הוא להזכיר לרוזנטל את שאירע במפלגת העבודה: "תדאג לניקוי אורוות בבית. זה שפואד הלך לעולמו לא צריך לקבור את כל השחיתות שסבבה אותו".

גולש אחר תהה: "איך אפשר להיות אדם נבזי?  חצי מהמפלגה שלך צריכים לשבת בכלא כולל אותך אדון שקשוקה".

"לך תבדוק את שוד הקופה הציבורית וכיסוי חובות הקיבוצים תמורת שלטון בתקופת פרס וברק", כתבה גולשת אחרת.

כמובן שבין שלל התגובות היו שראו בסרטון של רוזנטל מעשה חיובי שמעלה לסדר היום נושא חשוב. כך למשל כתב לרוזנטל אחד הגולשים: "ראיתי כמה וכמה דברים בחיי אבל כמות כזו של שחיתויות מעולם לא היו, קורה לנו אסון לאומי". גולש אחר הוסיף: "כמה שיותר מושחת, כמה שיותר גזען, כמה שיותר שקרן, ביבי מקבל יותר קולות, זה הקהל שלהם".

מהליכוד נמסר: "השנאה לראש הממשלה נתניהו, לרעייתו ולממשלת הימין בראשות הליכוד העבירה מדעתו את מיקי רוזנטל. עכשיו הוא משתמש כנגד יריביו מן הימין בתעמולת הסתה מהתקופות האפלות ביותר בהיסטוריה – כשהוא משווה אותם לחרקים שיש להשמידם. בושה וחרפה."