בעקבות פרסום הנתונים לפיהם חלה עלייה משמעותית במספר הבנות הדתיות המתגייסות לצבא, במקביל לדיווח על מחסור בבנות שירות במקומות רבים בארץ, ברשות השירות הלאומי- אזרחי עמלים בימים אלה על מספר דרכים בכדי לבלום את המגמה הזו ולנסות להפוך את המשוואה.

לצורך כך, משנת הלימודים הבאה ייערכו ימי הצהרת דת מרוכזים בבתי הספר ובאולפנות, בהשגחת צוות המורים והמחנכים של המוסד, זאת במקום בבתי הדין הרבניים, אליהם הלכו הבנות באופן עצמאי עד כה. ברשות השירות הלאומי אזרחי מאמינים כי מהלך שכזה יקל על הבנות את תהליך הצהרת הדת וקבלת פטור משירות צבאי ויעודד אותן ללכת לשירות לאומי.

בנוסף, גם דמי האגרה להצהרת הדת בדרך לביטול, צעד אשר יהפוך את התהליך לפשוט יותר וללא תמורה.

את המהלך יזם מנכ"ל רשות השירות הלאומי-אזרחי, שר שלום ג'רבי, וזאת על מנת למשוך בנות דתיות למסגרות השירות הלאומי על פני השירות הצבאי, כאשר הצהרת הדת והפטור מצה"ל יינתן בקלות, ללא מאמץ- ובבית הספר.