לקראת חג השבועות הבעל"ט מתריע המרכז הרפואי מעיני הישועה מפני אכילת גלידה מתוצרת בית הנעשית מביצים. "בכל שנה נרשמת תחלואה קשה של משפחות בחיידק ה'סלמונלה' כתוצאה מאכילת גלידה בייתית שהוכנה מביצים ומגיעים לחדר המיון עם תסמינים קשים מאוד המחייבים אשפוז ממושך", מתריעה הגב' בת שבע קלויזנר, אחות אפידמיולוגית ואחראית מניעת זיהומים במרכז הרפואי 'מעיני הישועה'.

בשנה הקודמת היו אלו חמישה בני משפחה שחלו קשות במחלת סלמנולוזיס (סלמונלה) כתוצאה מאכילת גלידה (או מיונז) מתוצרת בית שהוכנו מביצים שאינם מפוסטרות ואינם מבושלות. בני המשפחה הופיעו בחדר המיון עם תסמינים אשר לא הותירו כל ספק בפני הצוות הרפואי כי מדובר במקרה חמור של הרעלת מזון או דלקת מעיים חריפה.

"האם סיפרה כי החולים – ההורים ו-3 ילדיהם הקטנים אכלו גלידה מתוצרת בית שהוכנה מביצים. לעומתם שני הילדים שלא אכלו מהגלידה – לא חלו כלל". בדיקות רפואיות נוספות איששו את תחושתה של האם כי המשפחה אכן חלתה קשות כתוצאה מאכילת ביצים שאינם מבושלות שהתפתח בהן חיידק הסלמונלה. בני המשפחה אושפזו בבית החולים, ההורים במחלקה הפנימית והילדים במחלקת הילדים.

הגב' קלויזנר מציינת כי "גם בשנים קודמות לאחר חג הפסח אושפזו אנשים עם תחלואה קשה כתוצאה מאכילת ביצים שאינם מבושלות. באחד המקרים היתה זו משפחה שלמה בת 7 נפשות שטעמו גלידה בחג השבועות מביצים שנרכשו בחג הפסח".

חשוב לזכור, אומר הגב' קלויזנר כי "אסור לאכול ביצים שלא בושלו או נאפו בשל חשש ממשי מהידבקות בחיידק הסלמונלה. החיידק הקיים בביצה הולך ומתפתח וככל שחולף הזמן הסיכון גובר, לעיתים גם אם תאריך התפוגה עדיין לא חלף. תסמיני המחלה קשים מאוד והם כוללים דלקת מעיים חריפה המלווה בחום גבוה מאוד, כאבי בטן עזים המלווים בשלשולים והקאות בלתי נשלטות. האשפוז גם הוא ממושך והוא בהחלט אינו שווה את התענוג המפוקפק".
גלידה ללא ביצים

לטובת עקרות בית המבקשות בכל זאת להכין גלידה משובחת תוצרת בית ללא סכנת תחלואה, מגישה הגב' קלויזנר, מתכונת גלידה מיוחדת ללא ביצים. הנה היא לפניכן: מיכל אחד קצפת פרווה, להקציף עם כוס מים. מוסיפים חבילה אינסטנט פודינג כבסיס. על תרכובת זו ניתן להוסיף ולגוון עם שוקולד, פירות, אגוזים, שקדים וכדומה. לאחר מכן מעבירים לתבנית ומקפיאים