בשבוע שעבר התקיים במכללה האקדמית הרצוג, כנס שכולו שיח לציון סיום הלימודים של בוגרי מחזור י"ז בתכנית רגב – ראש גדול בהוראה, סטודנטים מצטיינים מ-22 מכללות לחינוך מכל רחבי הארץ על גווניהם השונים – ערבים ויהודים, חילונים ודתיים, לכנס שכותרתו "משיחים חינוך ומחנכים לשיח".

ההגעה של הסטודנטים מכל הארץ לכנס שנערך בקמפוס הגברים של המכללה, לא היתה מובנית מאליה אך בסופו של דווקא המיקום המיוחד תרם לשיח פתוח ומחבר, "לאורך הדרך הרגשנו ניסיון מסויים 'לרדת מהעץ הגבוה' ולא לקיים את הכנס בגוש עציון, ולכאורה להוריד מאתנו נטל כבד. לא שתפנו פעולה עם ניסיונות אלו, והתעקשנו על זכותנו לקיים סוף סוף כנס ארצי גם במכללה שהיא מעבר לקו הירוק.

צילום: מכללת הרצוג

מספרת ד"ר ברכי אליצור, ראשת קמפוס מגדל עוז ורכזת תוכנית רג"ב במכללה "החוויה של התכנסות מגוון גדול כל כך של אנשים ביום שאחרי חגיגות היובל לשחרור ירושלים וגוש עציון, הייתה מרגשת במיוחד, המראה של המוני הסטודנטים במלבושיהם המגוונים, מסתובבים ברחבי הקמפוס, נהנים מהנוף ומצטלמים, היווה הוכחה נוספת לעומקם של דברי קונפוציוס 'תמונה אחת שווה מאלף מלים'.

הכנס התחיל במליאה בהנחייתן של ד"ר ברכי אליצור וביתה אילת ברוכי (אליצור) בוגרת שנה ג' של תכנית רגב, בהשתתפות, הרב ד"ר יהודה ברנדס ראש המכללה, ד"ר שרה זילברשטום – מנהלת אגף ההתמחות וכניסה להוראה במשרד החינוך וד"ר רמה קלויר – ראש תכנית רג"ב במכללות האקדמיות לחינוך.

לאחר מכן המשיכו הנוכחים להרצאת אורח של המנצח יובל בן עוזר שלקח אותנו לקו המחבר בין מלאכת הניצוח למלאכת החינוך ולאחריו למושבים מקבילים בהם הציגו בוגרי התכנית חלקים מהלמידה והתוצרים של התכנית לצד שיח פתוח על הכניסה לעולם ההוראה.

לאחר ארוחת צהרים שהיוותה גם היא הזדמנות למפגש התקיימה חלוקת תעודות לבוגרים ע"י רכזי התכנית בספריית "אמסטרדם" (חלק מהספרייה התורנית הכולל אוסף נדיר וייחודי של ספרי קודש והגות יהודיים, דפוסים עתיקים של עשרות ומאות שנים) "להיכנס ולשהות בחדר שבו החושים מוצפים (ראייה, ריח, מישוש, שמיעת השקט) בנכסי תרבות (ממש נכסי צאן-ברזל) שכאלו הקנה מעמד מיוחד ביותר לחלוקת תעודות סיום תכנית רג"ב" מספר רכז התוכנית מטעם מכללת אוהלו בקצרין.

לסיום היום התכנסו כל הנוכחים, קיבלו את ברכתו של הרב נח גרינפלד- מנהל אגף הכשרת עובדי הוראה במשרד החינוך והשתתפו במופע פלייבק של קבוצת "הבעטלרס" שהביא אל הבמה את ההתמודדויות הייחודיות של המשתתפים לקראת היציאה לשדה החינוך והפיכתם למחנכי דור העתיד.

את החלק השני של היום הנחתה ד'ר תמי קמינסקי מרכזת תכנית רג"ב במגללת הרצוג. בסיומו של היום העניקה קמינסקי שי צנוע בשם כל רכזי התכנית במכללות השונות לד"ר רמה קלויר – ראש תכנית רג"ב במכללות האקדמיות לחינוך שסיימה תשע שנים בתפקיד ופורשת לגמלאות

הרב ד"ר יהודה ברנדס, ראש המכללה, סיכם את היום ואמר "השיח הרציני, הכן והפתוח שהתקיים בין הסטודנטים והסטודנטיות מכל גווני הקשת של החברה הישראלית, יהודים וערבים, חילונים ומסורתיים, דתיים וחרדים, ימין ושמאל, היה שיח מעורר תקוה ונושא בשורה,  תקווה שמורי העתיד יקדמו את מערכת החינוך הישראלית ובעקבותיה את החברה הישראלית כולה לקראת בנית חברה דמוקרטית, רב-תרבותית, המאפשרת שמירת הזהות הייחודית של כל מרכיביה, עם יכולת לשיח הדדי ועיצוב מרחב משותף של שלום ורעות."