מהירה וטעימה: מתכון לפשטידת גבינות, תפוחי אדמה ובטטה

מהירה וטעימה: מתכון לפשטידת גבינות, תפוחי אדמה ובטטה

היום זה הזמן הכי נכון לעשות תיקון אמיתי לבטטות השרופות, עם פשטידת גבינות ותפוחי אדמה מהירה וטעימה שהילדים והמבוגרים כאחד יאהבו לארוחת בוקר צהריים או ערב

author-image
להכין ולתנור: מצאנו את הפשטידה הכי נכונה להיום
  (צילום: שטארסטוק)

לפשטידת גבינות ותפוחי אדמה 

היום זה הזמן הכי נכון לעשות תיקון אמיתי לבטטות השרופות, עם פשטידת גבינות ותפוחי אדמה מהירה וטעימה שהילדים והמבוגרים כאחד יאהבו לארוחת בוקר צהריים או ערב

מצרכים:
3 תפוחי אדמה
1 בטטה
1 בצל בינוני
3 ביצים
1/2 מיכל שמנת מתוקה לבישול
1 גביע לבן
1/2 חבילת גבינה בולגרית
מלח
פלפל שחור
שמן זית לטיגון

אופן ההכנה:
1. מחממים את התנור לחום בינוני של 180 מעלות.

2. מקלפים את תפוחי האדמה והבטטה וחותכים לקוביות בינוניות ואת הבצל פורסים לטבעות

3. מחממים שמן זית במחבת ומטגנים בה את טבעות הבצל על אש קטנה, עד להשחמה.

4. לאחר שהבצל קיבל צבע, מוסיפים את קוביות תפוחי האדמה והבטטה למחבת, ומטגנים במשך 10 דקות נוספות עד שהתפודים יזהיבו. בתום הטיגון, מעבירים את הבצל והתפודים לקערה ומחכים שיצטננו מעט.

5. מפוררים את הגבינה הבולגרית בעזרת פומפייה ומוסיפים לקערת התפודים. כך גם את הביצים, הלבן והשמנת. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם, מערבבים, טועמים ומשפרים תיבול.

6. מעבירים את התערובת לתבנית עגולה בקוטר 25 ס"מ.

7.  מכניסים לאפיה בתנור שחומם מראש למשך 20-30 דקות, עד שהפשטידה משחימה ומגישים!

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו