גם אם חגגתם כבר לאור המדורה אתמול או שאתם מתכננים לחגוג היום, יש לנו מתכון שללא ספק יכול להביא אחלה טוויסט למדורה הקרובה או לסתם ארוחת צהריים נחמדה.

אופן ההכנה: תוקעים על כל שיפוד תפו"א שלם ומקולף ויחד עם סכין חותכים בצורה מעוגלת (ראו בסרטון המצורף) את התפו"א ולאחר מכן פותחים אותו לאורך השיפוד ומבשלים בתנור/ צולים בכיף במדורה/ על המנגל מומלץ לזלף שמן זית ולתבל במלח, פלפל ושום לפי הטעם.

הספירלה תפוחי אדמה על שיפוד נראית אומנם מסובכת להכנה, אך אם יש לכם סכין טובה, כוח לצפות בסרטון וכמה טיפים מאיתנו- אין ספק שתיצרו בקלות לא מעט שיפודים מגניבים שיכולים להיות אחלה תחליף בריא למרשמלו.

טיפים: 

1. אם קשה לכם לתקוע את התפו"א המקולף על השיפוד, מומלץ להרתיח אותו למשך 5-8 דקות במים עם מלח ולהוציא כשהוא עדין קשה ויציב אך קל יותר לעבודה.

2.אם מתחשק לכם לתת טוויסט נוסף לתפו"א על השיפוד הוסיפו בין הרווחים גבינה צהובה, עשבי תיבול או פסטרמה.

3. אם מתחשק לכם צ'יפס מגניב במיוחד, הכניסו את השיפודים לתנור על חום של 180 מעלות למשך 30 דק' ולאחר מכן הפרידו בזהירות את התפו"א מהשיפוד

4. נסו את המתכון גם עם בטטה – יצא טעים ומוצלח לא פחות

ל"ג שמח!