מתכון לקציצות בקלה מהירות
סוף שבוע הגיע ואין כמו להתפנק בארוחה קלילה שעושה טוב ללב ולקיבה. המתכון הזה לקציצות בקלה יצליח להפתיע גם אתכם ולא רק בגלל שהוא טעים.
מצרכים:
900 גרם פילה בקלה, מושרה במים 24 שעות – מחליפים את המים פעמיים במהלך ההשרייה
4 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים ופרוסים
2 ביצים
2 שיני שום, כתושות
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור טחון טרי
1 כוס קמח
1 כוס שמן זית, או יותר – לפי הצורך, לטיגון
[[[https://www.youtube.com/watch?v=yg7EgnLRHeQ]]]
אופן ההכנה:
1. לאחר שטיפה של נתחי הבקלה, מעבירים אותם לסיר יחד עם תפוחי האדמה. מכסים במים, מוסיפים מלח ומביאים לרתיחה. כשהנוזל מבעבע, מנמיכים לאש בינונית-גבוהה, ומבשלים במשך כ-10 דקות. מסירים את הדג מהסיר, וממשיכים לבשל את תפוחי האדמה עד שניתן לנעוץ בהם מזלג בקלות. בקערה גדולה, מועכים למחית את הפירה והדג יחד.
2. מפרידים את הביצים ומוסיפים למחית את החלמונים, השום, הפטרוזיליה, המלח והפלפל השחור ומערבבים בכף.
3. במיקסר, מקציפים את החלבונים לקצפת רכה, ובזהירות מקפלים את הקצפת למחית תפוחי האדמה.
4. מניחים את הקמח בצלחת שטוחה, ולכל קציצה לוקחים כף מהתערובת, מניחים בקמח, מגלגלים לקציצה ומסדרים את הקציצות המוכנות במגש.
5. מחממים את השמן במחבת על אש בינונית-גבוהה, וכשהשמן חם, מורידים אליו בזהירות את הקציצות ומטגנים במשך 1-2 דקות מכל צד או עד לקבלת גוון זהוב. מוציאים לנייר סופג ומגישים חם או בטמפרטורת החדר
בתאבון!
=========================
מה דעתך בנושא?
1 תגובות
0 דיונים
אבל.האם הקמח שעל הקציצה לא נשרף בטיגון?
15:06 14.05.2017שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר