אתר הבית של המגזר הדתי
דואר אדום
זמני היום

מתכוננים לל"ג בעומר: התיבול שחייב לנסות לתפוחי אדמה

תפוחי אדמה הן ללא ספק מצרך בסיסי בכל בית שמשתלבים בקלות בכל ארוחת ערב או צהריים, עם התיבול הנכון הם יכולים להפוך גם לחטיף טעים ומזין במיוחד ובקיצור: יש לנו מתכון שימושי במיוחד בשבילכם

טעים: התיבול שאתם חייבים לנסות לתפוחי אדמה
  (צילום: www.thepastiche.com)

מתכון לתפוחי אדמה עם חרדל 

תפוחי אדמה הן ללא ספק מצרך בסיסי בכל בית שמשתלבים בקלות בכל ארוחת ערב או צהריים, עם התיבול הנכון הם יכולים להפוך גם לחטיף טעים ומזין במיוחד ובקיצור: יש לנו מתכון שימושי במיוחד בשבילכם

מצרכים:

680 גרם תפוחי אדמה בייבי בקליפה אדומה, לא מקולפים, או 7-5 תפוחי אדמה בינונים חתוכים לחצאים או רבעים
3 כפות שמן זית
3 כפות חרדל דיז'ון
1/2 כפית אבקת שום
1/4 כפית מלח ים – או יותר, לפי הטעם
פלפל שחור
עירית קצוצה

אופן ההכנה:

1. מחממים את התנור ל-200 מעלות, ובקערה קטנה, מערבבים יחד את שמן שזית והחרדל.

2. בקערה, יוצקים 3/4 מתערובת החרדל על תפוחי האדמה ומערבבים לציפוי מלא. מניחים בצד את שאר התערובת.

3. מתבלים את תפוחי האדמה במלח, פלפל שחור ואבקת שום ומערבבים.

4. מפזרים את תפוחי האדמה בתבנית בשכבה אחת (לא שוטפים את הקערה!), ואופים במשך 35-40 דקות. כל 10 דקות, מערבבים קלות את תפוחי האדמה בעזרת מרית, עד שהם שחומים ופריכים מבחוץ ורכים מבפנים.

5. לאחר האפייה, מעבירים את תפוחי האדמה בחזרה לקערה, ומערבבים עם הרבע הנותר של תערובת החרדל. מגישים מיד, חם, עם עירית קצוצה מעל.

באים טוב בכל מצב (צילום: www.thepastiche.com)

================

מקור

אם בכתבה נמצאה טעות או פרסומת לא ראויה. דווחו לנו >
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו