לזה בנט לא ציפה.
ארגון 'חותם', הפועל לחיזוק זהותה היהודית של המדינה מוציא היום הודעת תמיכה בהחלטת שר החינוך נפתלי בנט לדחות ביממה את חופשת מוסדות החינוך ביום ל"ג בעומר וזאת בכדי למנוע חילול שבת.
"ארגון חותם שולח את ברכתו לשר החינוך נפתלי בנט על כך שמצא לנכון להיעתר לבקשת הורים רבים במערכת החינוך לדחות את יום החופש הקבוע בל"ג בעומר ביממה אחת, וזאת בכדי למנוע חילול שבת המוני." כתבו בחותם, "דווקא בשבוע שבו בימ"ש העליון פגע באפיה היהודי של מדינת ישראל בכך שאפשר פתיחת בתי עסק בשבת בעיר תל אביב, מודגש יותר הצורך בחיזוק ובביצור מעמדה של השבת בישראל".
החלטה מאחדת
בחותם הוסיפו כי "ל"ג בעומר ומנהג הדלקת המדורות ביום זה הינו מנהג שהתחבב על ילדי ישראל דתיים ושאינם דתיים, כך אנו מאמינים שיום השבת יקבע בלבבותיהם של תלמידי ישראל כיום שבתון. החלטת השר ומשרד החינוך לחזק את השבת ביום זה מאחדת את כל ישראל סביב המסר של אחדות וערבות הדדית …".
להתעשת ולתקן את העיוות הגדול הזה
נזכיר כי ביום שישי האחרון תקף הרב אליקים לבנון רב השומרון ומרבני ארגון חותם את פסיקת בג"צ המתירה פתיחת עסקים בשבת בעיר ת"א "הפגיעה בפרהסיה שנגרמת ע"י האפשרות לפתוח חנויות בשבת מרסקת את הפרהסיה הלאומית וכתוצאה מזה פוגעת עמוק עמוק בעמקי נשמתה של ישראל, של מדינת ישראל ושל עם ישראל" תקף הרב.
לסיום קרא הרב "אני קורא לכל הכוחות להתעשת לקחת מחשבה לאחור ולתקן את המעוות הגדול הזה".
תגובות
גם הם לא תמכו בו. הבנת הנקרא....
מה לא צפוי?! מדוע ארגון דתי כמו חותם יתנגד להחלטה כ"כ חשובה של השר בנט שנועדה למנוע חילול שבת?
זה סתם לעורר סקרנות שתיכנס לכתבה ותקרא, זה אכן צפוי גם בתקופתו ל"ג בעומר יצא בראשון, בתחילת השנה כבר לוח החופשות של משרד החינוך הודפס עם דחייה של יום. לא עשו מזה עניין כי זה נעשה בשקט.
בנט לא בטוח בנערי הכיפות הסרוגות החרדים מצפצפים על שר החינוך כי הם בוטחים בצעיריהם שלא יחללו שבת יואספו את העצים למדורות ל"ג בעומר עוד טרם כניסת השבת. את החילונים העניין מצחיק, אסור לאסוף עצים בשבת אבל מותר להשתמש בחשמל שמיוצר על ידי עבודת יהודים בשבת ( בהנחה שהוא רואה בחילונים המייצרים חשמל בשבת יהודי ם ) ואילו בנט, הוא לא סומך על נעריו שלא יחללו שבת ולכן מטרטר את כל העולם בהוראה פקידותית המתחזה לפסק הלכה ממשלתי.