לפתוח שבוע עם אנרגיה: מתכון לחטיף גרנולה ושוקולד ביתי

לפתוח שבוע עם אנרגיה: מתכון לחטיף גרנולה ושוקולד ביתי

בזמן שרוב חטיפי הגרנולה הנמכרים בחנויות מתוקים ויקרים מידי ובנינו גם לא בריאים בעליל, יש לנו מתכון קליל בשבילכם להכנת חטיף גרנולה ביתי טעים לא פחות לנשנוש זמין בכל עת

לפתוח שבוע עם אנרגיה: מתכון לחטיף גרנולה ביתי
  אחלה דרך להכניס שבוע עם אנרגיות (צילום: shutterstock)

מתכון לחטיף גרנולה ושוקולד ביתי 

בזמן שרוב חטיפי הגרנולה הנמכרים בחנויות מתוקים ויקרים מידי ובנינו גם לא בריאים בעליל, יש לנו מתכון קליל בשבילכם להכנת חטיף גרנולה ביתי טעים לא פחות לנשנוש זמין בכל עת. אז תגידו שלום לחטיפי האנרגיה תוצרת בית ולהתראות לשביזות יום א'.

מנות: 12| פרווה

מצרכים:
2 כוסות שיבולת שועל (קוואקר)
3 כפות שמן קנולה + שמן לשימון התבנית
1/2 כוס זרעי פשתן
1/2 כפית קינמון
1/4 כפית מלח (לא חובה)
1/3 כוס דבש
2 כפות סוכר חום
1 כפית תמצית וניל
1/2 כוס שוקולד מריר קצוץ או שוקולד-צ'יפס

אופן ההכנה: 

1.מחממים תנור ל-150 מעלות.

2. מחממים 3 כפות שמן במחבת רחבה, מוסיפים את שיבולת השועל ותוך כדי ערבוב מתמיד על אש בינונית קולים את הגרגרים כשחלקם מתחילים להשחים, אחרי 6-7 דקות בערך, מסירים מהאש ומעבירים לקערה.(היזהרו לא לשרוף אותם)

3. לקערה מוסיפים את זרעי הפשתן, הקינמון והמלח ומערבבים.

4. מנקים היטב את המחבת ומבשלים בה את הדבש, תמצית הווניל והסוכר החום. מביאים לרתיחה ומנמיכים לאש בינונית, עד לקבלת סירופ – אחרי 5 דקות. מסירים מהאש.

5. יוצקים את הסירופ על תערובת שיבולת השועל, ומערבבים היטב. מניחים בצד לצינון למשך 5 דקות, ומוסיפים לתערובת את השוקולד.

6. מרפדים תבנית בגודל 22×22 ס"מ בנייר אפייה ומשמנים בנדיבות.

7. יוצקים לתבנית את התערובת בשכבה אחידה, ואופים במשך 20 דקות. השגיחו שהתערובת לא תיאפה יותר מידי, ותתקשה.

8. מוציאים מהתנור, מניחים לקירור, ופורסים ל12-16 מלבנים בגודל שווה.

9.מאחסנים בכלי אטום ושולפים כשמתחשק.

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו