יוסי כהן, בעל בית הדפוס 'צבעי הקשת', סירב להדפיס חומר פרסומי שנשלח לתיבת המייל של העסק על ידי ארגון להט"בי. כך דווח בגל"צ. בעקבות כך, הודיעה אסנת גליקשטיין, ראש האחווה הגאה באוניברסיטת בן גוריון, החליטה לתבוע ומי את בית הדפוס שבבעלותו של כהן.
כהן עצמו התראיין לגל"צ והסביר את החלטתו: "אלו חומרי תועבה שבקודש מוגדרים כך, אנחנו לפי השקפתנו לא מדפיסים חומרים שנוגדים את הערכים שלנו".
כהן ציין כי "גם מסעדות לא כשרות אני לא מדפיס. אנחנו שלושה אנשים דתיים שומרי מצוות, לא ייתכן שייכפו עלינו לחשוף את העיניים שלנו והמחשבות שלנו לזה". למרות התנגדותו ביקש כהן להבהיר כי "אם מישהו נפגע אני מבקש את סליחתו אבל לא פגענו באדם".
אסנת גליקשטיין, שתובעת את בית הדפוס, אמרה כי "במדינה דמוקרטית יש חוקים שמונעים אפליה, גם על רקע נטייה מינית. אם רוצים לשמור על המדינה דמוקרטית צריך לציית לחוקים". עוד היא הוסיפה: "אם בית עסק בחו"ל היה מסרב להדפיס ליהודי, לא היינו מזדעקים?".
מה דעתך בנושא?
13 תגובות
3 דיונים
מזדהה
חוץ מזה, שכשנמנע שירות מתושבי יו"ש אף אחד לא נותן את הדין על אפליה, ועוד כו"כ מקרים ע"ז הדרך
21:58 19.04.2017שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
יוסי
21:09 19.04.2017שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
בושה וחרפה שמנסים לכפות עליהם
20:54 19.04.2017שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
בדמוקרטיה יש גם חירות הפרט
20:35 19.04.2017שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
יאיר
לפחד??? רק מה'
22:17 22.04.2017שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
שאול
וגם מתרצים את הסירוב בצורך "לכבד את המסורת של העם העתיק היושב בציון".
23:09 20.04.2017שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אלי
האם כל בעל בית דפוס חילוני ידפיס עלונים להפגנות חרדים קיצונים???
08:45 20.04.2017שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
שימי
כי אין להם ממש אידיאולוגיה . הבעיה שהנוצרים נותנים להם יותר . תברר מי מממן את כל המשובשים האלה ודומיהם.
20:34 20.04.2017שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
שמואל הקטן
במלחמתך הצודקת! בעבר חויב הרב איסר קלונסקי לשלם קנס על שמירת תורה ומצוות, ושילמנו עבורו את הקנס. גם לך נשלם, ואתה חזק ואמץ !!!
01:31 20.04.2017שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
יוסי כהן דפוס
בתקופה זו שבה גם כך מאוד קשה לעסקים ובערב יום השואה קבלנו פסק דין מבית המשפט בבאר שבע ובו חוייבנו לשלם לאגודה הלהטב״״ית סך של 57000 שקלים. בלי להניד עפעף בית המשפט מזלזל בכספם של יהודים. ועל מה ולמה?
16:41 20.04.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
יישר כח ענק לבית הדפוס. ממש נפלא לשמוע שיש אנשים שעקרונות קודמים לכסף.
23:57 19.04.2017שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
עצמאי המום
גם אני עצמאי ולא לוקח כל עבודה. יש אנשים שאני לא רוצה לקחת מהם. יש גם גופים שלא אקח מהם עבודה. זו זכותי המלאה כאדם חופשי ובעל דעות משלי. עצמאים...
גם אני עצמאי ולא לוקח כל עבודה. יש אנשים שאני לא רוצה לקחת מהם. יש גם גופים שלא אקח מהם עבודה. זו זכותי המלאה כאדם חופשי ובעל דעות משלי. עצמאים בגלל הטרור השמאלני והלהטב"י והפמיניסטי פשוט תחייכו יפה ותאמרו "אני מצטער אני עסוק מאוד כרגע ולא יכול לקבל עבודות שיהיה לכם בהצלחה". אם לא תמצאו את עצמכם בבית המשפט שכמובן יפסוק בעדם ואתם העצמאים תאכלו אותה חזק.
המשך 23:51 19.04.2017שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
יהודי פשוט
אם יותר ויותר אנשים יגיבו בתקיפות זה ישים ברקסים למדרון הנורא שאנחנו נתונים בו. יהיה לזה משקל ציבורי אדיר - א"א להמשיך לגנוב את המדינה הזו, בעזרת חונטה של אלה שבוחרים את עצמם לדעת. יש זמנים בהם אדם שם בצד את החשבון הפרטי ומסתכל על הדברים בפרספקטיבה של האחריות על החברה כולה. כל ישראל ערבים. יהרג ואל יעבור
09:50 24.04.2017שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר