אתר הבית של המגזר הדתי
דואר אדום
זמני היום

ככה חוזרים לשגרה: מתכון ללחם חלומי ללא לישה

לאחר שבוע שלם בו אכלנו מצות, אין כמו לחזור לשגרה עם לחם ביתי וחם שדורש שינוי קטן במתכון המוכר ומעט סבלנות • צפו עכשיו בשיטה המיוחדת להכנת לחם כפרי מייד אין הום

צפו: איך באמצעות שינוי קטן נוצר לחם חלומי
  נראה כמו חלום (צילום: pinchofyum.com)

מתכון ללחם כפרי 

לאחר שבוע שלם בו אכלנו מצות, אין כמו לחזור לשגרה עם לחם ביתי וחם. השיטה המיוחדת להכנת הלחם הכפרי טמונה בכך שלא לשים אותו אלא מערבבים בעדינות- התוצאה מהפנטת!

מצרכים:
3 כוסות קמח, מנופה
1/2 1 כפיות מלח
1/2 כפית שמרים מיידיים (אינסטנט)
1/2 1 כוסות מים בטמפרטורת החדר

אופן ההכנה: 

1. בקערת ערבוב גדולה, מערבבים את הקמח, המלח והשמרים יחד. לאחר מכן מוסיפים את המים ומערבבים עד להיווצרות בצק מוצק ועבה. אם צריך, מוסיפים עוד 2-3 כפות מים.

2. מכסים את הקערה בניילון נצמד ונותנים לבצק לנוח במשך 12-18 שעות בטמפרטורת החדר – עדיף בלילה.

3. מחממים את התנור ל-230 מעלות, ומכניסים לתוכו סיר ברזל יצוק מצופה אמייל בנפח 1 ליטר למשך 30 דקות, לחימום.

4. בשלב האפייה, הבצק צריך להיות גדול, נפוח ודי רופף, עם בועות קטנות. בעדינות, מעבירים את הבצק לנייר אפייה מקומח היטב (זכרו: אין ללוש) ומעצבים אותו לכדור בעזרת קמח. עד שהתנור יתחמם, מכסים את הבצק בניילון.

5. מעבירים את הבצק עם נייר האפייה לסיר (היזהרו, הוא חם מאוד), ואופים בסיר מכוסה במשך 30 דקות. לאחר מכן מסירים את המכסה ואופים במשך 10-15 דקות נוספות כדי ליצור מעטה פריך וזהוב.

========================

מקור

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו