המרכז הרפואי 'הדסה' נמצא עמוק בתוך ההכנות לפסח: מיום חמישי הקרוב ייאסר על הכנסת חמץ בית החולים, בעין כרם, שלושה ימים יהפוך בית החולים בהר הצופים לשטח סטרילי ונקי מחמץ.

"בזמן שבכל בית בישראל, עסוקים בהכשרת הבית והמטבח", אומר רב המרכזים הרפואיים, הרב משה קליין, "במרכז הרפואי הדסה, מכשירים עיר שלמה..!".

הרב קליין חתום על מהפכת כשרות קשובה, העונה על הדקויות שבצרכי המטופלים, באי בית החולים ושומרי המצוות קלה כבחמורה.

הארוחות שיסופקו במחלקות בית החולים הינן כשרות למהדרין וללא חשש קטניות, במקביל להקפדה זו, חולים הזקוקים לתפריט קטניות לצורך בריאותם, יקבלו ארוחות מותאמות עפ"י החלטת הצוות המטפל.

השנה הכריז הרב משה קליין על שדרוג כשרותי יעיל כאשר הנהיג שימוש בכלים חד פעמיים בלבד, הן לחלבי והן לבשרי כדי למנוע חשש כשרותי קל שבקלים.

בגיזרה הקולינרית לא פסחו מנהלי המרכז הרפואי על מגוון ואיכות האוכל לבל תורגש מגבלת כשרות הפסח. לשם כך, התכנס הצוות הגסטרונומי לפיתוח מנות חג העשויות ממרכיבים בכשרות מהודרת לשיטת מרן הבית יוסף.

במחלקת היולדות של בית החולים, המוצרים הינם בכשרות בד"ץ 'העדה החרדית' ובד"צים מהודרים. כמו כן, לשוהים בבית החולים בליל הסדר, תוגש קערת סדר מהודרת לצד מאכלי חג כמנהג בני חורין.