לאחר שפרסמו את רשימת 40 האתרים הישראלים, ביניהם נמצאים אתרי ממשלה וצבא- אותם מתכננים האקרים מאנונימוס לתקוף במתקפת הסייבר השנתית שלהם. מחר, יום שישי ה7- באפריל,צפוייה לדבריהם להתקיים המתקפה כצעד פרו פלסטיני.
האם יש צורך להתכונן למתקפה?
מאז 2013, האקרים מאנונימוס מקיימים מידי שנה, בתאריך 7 באפריל מתקפת סייבר על ישראל. גם אנחנו ומידי שנה נערכים ומקימים חדר מצב פיזי וחדר מצב אינטרנטי מטעם-CERT (גוף המתמודד מול אירועים מסוג זה). בשנים קודמות חדר המצב הפיזי התארח במשרדי EY. השנה מארחת אותו חברת Cymmetria. חדר המצב האינטרנטי שיעדכן על התקפות בזמן אמת יפורסם בשישי בבוקר בקבוצת הפייסבוק של ה-CERT. מאות מתנדבים יסייעו במהלך היום עם דווח של אירועים וניתוחם. בנוסף אליהם מחזיקה המדינה היום גופים רבים שעוסקים בלחימת סייבר וגם הם יפעלו כנגד הפורצים.
בשנים קודמות נוטרו רק מספר התקפות בודדות שאליהם ניתן להתייחס כמשמעותיות. שהסתכמו בפריצה לאתרים רשמיים, עבור בגניבת מאגרי מידע מאתרים שונים, ועד התקפות מניעת שירות (DDoS) שהאטו באופן משמעותי או גרמו להורדה מהאוויר לזמן קצר אתרים מסוימים.
בכל אופן מרגיעים המומחים, שעד היום לא נרשמה הצלחה גדולה במיוחד לתוקפים האנונימיים ומעבר לכך, רוב ההתקפות שהצליחו היו מזויפות, החל מרשימות של כרטיסי אשראי גנובים שכבר לא רלוונטיות ועד לעובדה שרוב רשימות המטרות שכבר פורסמו ממוחזרות משנים קודמות וכלי ההתקפה שהוכנו על ידי הקבוצות השונות לשימוש התוקפים אינם מרשימים. וההערכה הכוללת היא שלא יהיו נזקים גדולים מיוחד.
אך למרות כל זה, מומלץ לא להיות שאננים ואילו המומחים מציעים להתייחס אל ההתקפה כתזכורת אבטחת מידע, ולעשות מספר דברים פשוטים שישפרו משמעותית את ההגנה שלכם.
מה מומלץ לעשות?
1. הפעילו את תכונת הזיהוי הכפול באתרים שמאפשרים זאת, כגון Google ו-Facebook. כך, אם מישהו ינסה להיכנס לחשבון שלכם, הוא יתקשה לעשות זאת בלי גישה גם לטלפון שלכם – גם אם יש לו את הסיסמה.
2.החליפו סיסמאות חשובות, ודאגו לכך שאתם לא משתמשים באותה הסיסמה עבור יותר מאתר אחד.
עדכנו את מערכת ההפעלה (patching) כדי שיהיה קשה יותר לתקוף את המחשב שלכם.
3.עדכנו את תכנת האנטי וירוס שלכם, אם זה לא נעשה אוטומטית.
גם אם קרה משהו, הדבר הכי חשוב הוא לשמור על קור רוח. לדוגמה, נניח שגיליתם כי כרטיס האשראי שלכם נגנב. מומלץ כמובן ליצור קשר עם חברת האשראי והבנק שלכם, אבל אין לכם מה לדאוג – ידאגו לכם לכרטיס חדש ללא חיובים מיותרים ומרב הסיכויים שזה כבר מטופל עוד לפני שהתקשרתם ומבלי שתינזקו באמת.
מה דעתך בנושא?
0 תגובות
0 דיונים