ללא ספק העתיד כבר נראה באופק. בסוף השבוע האחרון חשף משרד רישום הפטנטים האמריקאי, את בקשת הפטנט של אפל המציגה תכנית כיצד היא תאחד בין האייפונים למחשבים.

אפל הגישה את הפטנט הנקרא "התקן עזר אלקטרוני" (electronic accessory device), בו אפל מציגה איך אייפון או אייפד יכולים להפוך למחשב נייד על ידי חיבור לאביזר ייעודי. האביזר כולל רק רכיבים בסיסיים ביותר כמו מסך, מקלדת וסוללה, ומתבסס על חומרת ותוכנת האייפון או האייפד כדי לעבוד.

התכנית של אפל(צילום מסך מתוך אפל)

בתכנית של אפל, תוכלו למצוא במקום משטח המגע (העכבר)  חריץ בצורת אייפון, אליו מתחבר המכשיר והופך בו-זמנית גם ל"כונן" שמפעיל את המחשב וגם לעכבר על המסך הגדול.

בגרסה המיועדת לאייפד תוכלו למצוא במקור המסך חור, אליו מכניסים את האייפד המתחבר למקלדת, למשטח המגע ולסוללה של המחשב עליו עובדים אפל.

הרעיון הזה למעשה לא ממש חדש, חברות נוספות כמו מוטורולה, אובונטו, ווינדוס ועוד השיקו בעבר דברים דומים המאחדים בין הסמארטפון למחשב. אך ככל הנראה אפל עלתה על משהו נוסף ולכן החליטה להוציא פטנט על שמה.