מתכון למשה בתיבה גרסת החלה - סרוגים

מתכון למשה בתיבה גרסת החלה

אין כמו לקבל את סופ"ש עם ארוחה מגניבה, שגם הילדים יאהבו וגם אתם תיהנו. ואם אתם לגמרי במוד לאפות, מוזמנים להכפיל כמויות ולקבל גם על הדרך אחלה חלות לשבת

שרה בן דוד, חדשות סרוגים
לקראת שבת: חלה שהיא גם הפתעה
  (צילום: lifeisbutadish.com )

אין כמו לקבל את סופ"ש עם ארוחה מגניבה, שגם הילדים יאהבו וגם אתם תיהנו. ואם אתם לגמרי במוד לאפות, מוזמנים להכפיל כמויות ולקבל גם על הדרך אחלה חלות לשבת
מנות: 10-12 חלות קטנות | בשרי
מצרכים:
כפית סוכר
כוס מים חמים
כף שמרים יבשים
1/2 כוס שמן
1/4 כוס סוכר
2 כפיות מלח
2 ביצים
3/4 3 עד 4 כוסות קמח, מנופה
שומשום
1 חלמון ביצה טרוף עם 1 כפית מים
10-12 נקניקיות סויה / בשריות

אופן ההכנה:
1.מחממים תנור ל200 מעלות
2. בקערה גדולה, ממיסים את כפית הסוכר עם חצי כוס מים חמים ומעל מוסיפים את השמרים, ונותנים לתערובת לעמוד במשך 10 דקות ומערבבים.

3. מוסיפים לקערה את השמן, חצי כוס המים שנותרו, הסוכר, המלח, הביצים ומחצית מכמות הקמח. מערבבים היטב ורק אז מוסיפים את המחצית הנותרת של הקמח ומעבדים עד לקבלת בצק דביק.
4.מכסים את הקערה ונותנים לבצק לנוח במשך 10 דקות. לאחר המנוחה, מעבירים את הבצק למשטח מקומח קלות ולשים במשך 10 דקות. מוסיפים קמח לפי הצורך, עד לקבלת בצק רך ונעים.
5. מניחים את הבצק בקערה נקייה משומנת קלות ומכסים בניילון נצמד. מניחים להתפחה במשך 30 דקות, עד שהבצק מכפיל את נפחו.
6. מעבירים את הבצק למשטח נקי, נותנים לו כמה אגרופים כדי להוציא את האוויר שנכלא בפנים, ומחלקים אותו ל-12 חלקים שווים.
7. מגלגלים כל חתיכת בצק לחבל, מלפפים על כל נקניקיה חבל בצק, מהדקים את הקצוות ומסדרים הכול ב-2 תבניות מרופדות בנייר אפייה.
לאווירת סופ"ש ניתן גם לחלק כל אחת מ-12 חתיכות הבצק ל-3 חבלים ולקלוע צמה על הנקניקייה.
8. מברישים את הבצק בחלמון הטרוף, ומפזרים מעל שומשום. אופים בתנור שחומם מראש במשך 20-30 דקות, עד שהחלות מקבלות גוון שחום-זהוב.

=======================
מקור 

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו