מתכון לשושני מרנג ושוקולד

אם השנה מתחשק לכם לשדרג את משלוח המנות שלכם, קחו לכם 30 דקות והכינו את שושני המרנג שיגרמו למשלוח שלכם להיות השושנה בין המשלוחים בפורים הזה.

מנות: 23-25 שושני מרנג | פרווה

מצרכים:

2 חלבוני ביצה בטמפרטורת החדר
קורט מלח
1/2 כוס (100 גרם) סוכר
1/2 כפית (3 גרם) תמצית וניל
צבע מאכל אדום
120 גרם שוקולד מריר

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-95 מעלות

2. מקציפים את החלבונים והמלח עד לקבלת קצף. מוסיפים בהדרגה את הסוכר ומקציפים עד לקבלת קצפת יציבה ולאחר מכן מוסיפים את תמצית הווניל וכמה טיפות של צבע מכל אדום ומקציפים לערבוב.

3. הופכים שק זילוף עם צנתר כוכב גדול בקוטר 1 ס"מ, ומזלפים בחלק הפנימי 4 שורות של צבע מאכל אדום (ראו בסרטון). מעבירים את הקצפת לשק.

4. בתבנית מרופדת בנייר אפיה, מזלפים שושנים בקוטר 5 ס"מ – מתחילים מהמרכז והחוצה במעגלים.

6. אופים במשך 90 דקות. מכבים את התנור ומשאירים את מקצפות המרנג בתנור עד שהתנור מתקרר לחלוטין – במשך 2-3 שעות או אפילו לילה שלם.

7. ממיסים את השוקולד בסיר כפול (בן מארי), טובלים את תחתיות שושני המרנג בשוקולד ומניחים על נייר אפייה עד שהשוקולד יתקבע על השושנים.

רצוי לאחסן בכלי אטום בטמפרטורת החדר ולהוסיף את שושני המרנג למשלוחי המנות סמוך לשליחה.

======

מקור