דיבור נשי

מהן הפרסומות המחפיצות ביותר לשנת 2016?

לרגל יום האישה הבינלאומי 2017 שחל היום תנועת ויצו, מפרסמת כמידי שנה את דירוג המפרסמים הפוגעניים ביותר כלפי נשים ומעניקה להם 'אות קלון'. במטרה לשנות את השיח על דימוי האישה וכן להעלות את המודעות לנזק החברתי והערכי שמסבות פרסומות מהסוג הזה

((צילום מתוך יוטיוב))

לכבוד יום האישה הבינלאומי, שחל היום פרסמה תנועת ויצו את קמפיין 'אות הקלון למפרסם הפוגעני' המתקיים זו השנה התשיעית ברציפות. במטרה להביא לשינוי בהצגת דמות האישה בפרסום ובתרבות וכן להעלות את המודעות לנזק החברתי והערכי שמסבות פרסומות העושות שימוש לרעה בגוף ובדימוי הנשי.

הקמפיין השנה התייחס לנעשה ברשת החברתית. בעזרת מדדי "גלובס" ו"יפעת" בהן נסקרו הפרסומות שצוינו כפרסומות הנצפות ביותר וכן במדד הפרסומות המדוברות ביותר. . "השפעת הפרסומות לא מצטמצמת להרגלי הצריכה שלנו, ועיקר הנזק היינו השפעתן על דפוסי המחשבה, נורמות ודפוסי ההתנהגות בין המינים". מסבירה גילה אשרת, יו"ר ויצו ישראל את הקמת הקמפיין "פרסומות העושות שימוש לרעה בדימוי ובגוף האישה מעוותות את תפיסת המציאות. ניתן לעשות שימוש במוטיבים מגדריים ולשמור במקביל על עקרונות של פרסום צודק והוגן".

גם הגולש הפשוט מבין את הפגיעה -(צילום מסך מתוך הפרסומת של אסם) (הפרסומת של אסם, במקום השני (צילום מסך))

לפי הנתונים, לאחר שהוועדה המיוחדת והגולשים התלבטו בין הפרסומות של 'מאליס' ו'אסם' כפרסומות המחפייצות של 2016. הפרסומת של מותג הקוסמטיקה -מאליס "זכתה" באות הקלון על שימוש לרעה בנשים ושימוש באלימות כדרך לגיטימית להשגת מטרות, מותג המזון אסם דורג אחריה במקום השני."פרסומת המשתמשת באופן מניפולטיבי בנשים 'הידועות' כששות אלי קרב, אותן משלחים זו נגד זו למטרות הנסתרות מעיניהן ומשרתות את הפרסומאי." הסבירה אשרת, יו"ר ויצו על הבחירה בפרסומת של מותג הטיפוח

בפרסומת שנבחרה במקום הראשון כקמפיין הפוגעני ביותר כלפי נשים לשנת 2016. נראו ארבע נשים מפורסמות נאבקות באלימות וסטורות זו לזו על הזכות לשמש כ"פנים" בקמפיין הטיפוח 'מאליס'.

https://www.youtube.com/watch?v=2XBVVBHUrhM

לסיכום הקמפיין קורא ארגון ויצו לחברות המסחריות ולמפרסמים לקראת שנת 2017 להצטרף למגמה עולמית המטמיעה חשיבה מגוונת, שוויונית ומכבדת-צוות האגף בכך מקצועית יסייע לכל חברה שתפנה לויצו. קמפיין "אות הקלון" 2018 יעניק אף ציון לשבח לחברות שירימו את הכפפה.

סרוגים premium

המהדורה המובחרת!

הטבת השקה מיוחדת:

במקום 39 בחודש עכשיו ב 0

1 תגובות
1
מה הקשר להחפצה?
07.03.17

מה הקשר להחפצה? לעזאזל. הפרסומת שמנסה לפרסם באמצעות גוף של נשים (מס' 4, ורבים כמותה) היא אכן מחפיצה נשים, וראויה לכל גינוי. אבל שאר הפרסומות המתוארות כאן אינן מחפיצות. הן אולי סטראוטיפיות וכיו"ב, אבל לא מחפיצות.

הצטרפו אלינו