מתכון לעוגת זברה 

שבת ראשונה של חודש אדר היא בדיוק ההזדמנות להרשים את הסובבים עם עוגת זברה-המורכבת משכבות של וניל ושוקולד. והיא רק נראת מסובכת להכנה- כי מדובר כאן ב20 דקות עבודה ולתנור.

מנות: 10| חלבי

מצרכים:

4 ביצים
כוס סוכר (200 גרם)
200 גרם חמאה
כוס חלב(240 מ"ל)
כפית תמצית וניל
3 כוסות קמח (375 גרם)
2 כפיות אבקת אפייה(10 גרם)
1/4 כפית מלח
עבור עוגת השוקולד:
3 כפות אבקת קקאו (25 גרם)
1/4 כוס חלב
כף סוכר

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל 180מעלות, ומשמנים תבנית עגולה

2. אל קערה גדולה מכניסים את כל החומרים היבשים לעוגה: אבקת אפייה,  מלח וקמח.

3. בקערה אחרת מערבבים את אבקת הקקאו עם החלב והסוכר.

4. ממסים את החמאה עם הסוכר ומוסיפים את הביצים, אחת בכל פעם ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה. ולאחר מכן מוסיפים את תמצית הוניל.

5. במיקסר- מוסיפים את החלב בהדרגה לתערובת הקמח ומערבבים עד לקבלת מרקם חלק

6. לשלב החיבור בין שתי הבלילות צפו בסרטון למעלה:

7. בעזרת כף יוצרים שכבות של בלילה על התבנית המשומנת. מתחילים מאמצע המחבת, מתחילים עם כפית אחת של בלילת וניל ומעל זה כף של בלילת שוקולד וכן הלאה עד שכל הבלילה נוצלה. (אם אין סבלנות לעשות שכבות, ניתן לעשות ליצוא את בלילת השוקולד על גבי הווניל וליצור צורה עם סכין או מזלג)

8. מכניסים את התבנית לתנור שחומם מראש במשך 50-60 דקות (או עד שקיסם מוכנס לתוך מרכז העוגה ויוצא נקי).

9. מוציאים מהתנור ומצננים במשך 15 דקות לפני ההסרה מהתבנית.

מומלץ: להגיש עם זיגוג שוקולד מעל העוגה.