מבזקים
סרוגים
תיקו שכולו נצחון

"אתמול הוכחנו שלא ויתרנו על מינוי רבני ערים"

סגן שר הבטחון מביע שביעות רצון מתוצאות הבחירות לרבנות נשר, ודוחה את הטענות כי הבית היהודי כבר לא עוסקת בענייני דת ומדינה: "בלי משרד הדתות זה קשה, אך אנו מצליחים לפעול"

גיא עזרא | חדשות סרוגים
כ"ו שבט התשע"ז
"אתמול הוכחנו שלא ויתרנו על מינוי רבני ערים"
"אתמול הוכחנו שלא ויתרנו על מינוי רבני ערים" צילום: (צילום: פלאש90)

סגן שר הבטחון, הרב אלי בן דהן, מי שבקדנציה הקודמת אחז ברוב הסמכויות במשרד לשירותי דת ביחד עם יו"ר הבית היהודי נפתלי בנט, מביע שביעות רצון מתוצאות הביניים בבחירות לרבנות העיר נשר, ואומר כי זו ההוכחה לכך שהבית היהודי לא זנחה את הסוגייה של מינוי רבני ערים.

בשיחה ל'סרוגים' אומר הרב בן דהן כי "בניגוד לתפיסה של הציונות הדתית שהבית היהודי ויתרה על מינוי רבנים המזוהים עם דרכה, הבחירות לרבנות העיר נשר הוכיחה כי אנחנו פועלים כל הזמן בנושא ולא זנחנו אותו לרגע".

הרב בן דהן מבהיר כי כעת שרוב הסמכויות מוחזקות בידי ש"ס, המלאכה נעשתה יותר קשה: "מן הסתם, עכשיו שהסמכויות של המשרד לשירותי דת כבר לא בידינו המלאכה נעשתה הרבה יותר קשה, אך עובדה שאנו מצליחים להשפיע במקומות שבהם אנו פועלים".

אז אמנם התוצאות של אתמול הן זמניות ובחירות נוספות ייערכו בעוד כשבועיים, אך הרב בן דהן אופטימי: "אני יכול לומר לך שיש עוד דיבורים. אנחנו פועלים מתחת לפני השטח ואני אופטימי. אופטימי מאוד".

בסוף דבריו אומר הרב בן דהן כי נשר היא מסורתית שצריכה רב שיהיה מחובר לתושבים: "בסופו של דבר נשר זו לא בני ברק. רוב העיר הם מסורתיים, שרוצים רב שיוכל לדבר עם הילדים שלהם בבית הספר, עם החבר'ה שמתגייסים לצבא, עם חיילים שמשתחררים".

על הרב דנה הוא מספר כי "הרב דנה נפצע בחומת מגן, וכיום הוא רכז הבטחון של היישוב בית אל. הוא לא רוצה בכלל להתפרנס מתפקידו כרב העיר נשר. ואני מקווה מאוד שאנשי נשר ילחצו על הגוף הבוחר לבחור ברב דנה".

כזכור, בבחירות שנערכו אתמול לרבנות העיר נשר, הצליח הרב יהודה דנה, מועמד הבית היהודי, לגרוף מספר קולות זהה לזה של מועמד ש"ס, הרב יצחק לוי, שזכה גם לתמיכתו של ראש העיר.

דהן הבית היהודי הרב אלי בן הרב יהודה דנה נשר ש"ס