מה שהיה אסור לרב אייל קרים, כנראה מותר למוטי אלמוז.
שלושת שופטי בית המשפט העליון פוגלמן, זילברטל ומזוז בשבתם כבג"צ, דחו היום על הסף את העתירה נגד מינויו של האלוף מוטי אלמוז, לתפקיד ראש אגף כוח אדם (אכ"א).
את העתירה הגישה "התנועה למדינה יהודית", כפי שפורסם בעבר בסרוגים, בין השאר נטען בעתירה"מהתנהלותו של תא"ל אלמוז כדובר צה"ל עולה זלזול בשלטון החוק, בחזקת החפות של נאשם בהליך פלילי, בטוהר ההליך השיפוטי, בכבודו של צה"ל עליו הוא אמון כדובר צה"ל, ברגשותיהם של אזרחים וחיילים דתיים ובפקודות הקבע של צה"ל.
מתוקף תפקידו כראש אכ"א, יידרש תא"ל אלמוז לסוגיות רגישות ביותר הנוגעות לשילובם של חיילים שומרי מצוות בצבא. התנהלותו ודבריו משקפים אידיאולוגיה קיצונית אשר צפויה להגביר חשדנות ולמנוע פתרונות שיש בהם כדי להביא סוגיות מורכבות מעין אלה על פתרונן". בין השאר נטען נגדו כי זלזל ברבני ישראל כשאמר בראיון בשידור חי: "אני אומר לרב הראשי של צפת (הרב שמואל אליהו) שהצווחות אף פעם לא עזרו, והן גם כאן לא יעזרו. נא להכיר את העובדות. היו צווחות לפני כמה חודשים בנושא הזקנים, והיו צווחות גם בנושאים אחרים, ואני בכוונה מגדיר את זה כך".
לא מתערבים במינוים בצה"ל
בפסק הדין קבעו השופטים כי דין העתירה להידחות על הסף בהעדר עילה. "בית משפט זה אינו נוהג להתערב בכל הנוגע למינויים בצבא, למעט במקרים חריגים וקיצוניים בהם נפל פגם מהותי בהחלטה. החלטות על מינויים בצה"ל מסורות לסמכותו ולשיקול דעתו של הרמטכ"ל (בכפוף לאישור שר הביטחון) בהיותו "הדרג הפיקודי העליון בצבא" (סעיף 3 לחוק יסוד: הצבא) אשר לו הידע והניסיון המקצועיים הנדרשים לשם קביעת התאמתם המקצועית של מועמדים לתפקידם. חזקה על הרמטכ"ל כי שיקוליו הינם שיקולים ענייניים ומקצועיים. בית משפט זה חזר על עמדתו זו פעמים רבות." קבעו השופטים פוגלמן, זילברטל ומזוז.
"העותרת לא השכילה להניח כל תשתית להצדקת עתירתה להתערבות בהחלטת הרמטכ"ל ושר הביטחון למנות את המשיב 1 כראש אכ"א. ההודעות וההתבטאויות שצויינו בפניית העותרת ובעתירתה אינם מצביעים על פגם בהתנהלותו של אלוף אלמוז במסגרת תפקידו כדובר צה"ל, וזאת בפרט כאשר עולה מתגובת המשיבים כי באלה ביטא אלוף אלמוז את עמדתם של הגורמים הפיקודיים בצה"ל; זאת גם אם אקבל את טענת העותרת כי יש בהתבטאויות אלה כדי לצרום לאוזניהם של חלקים מהציבור הישראלי (ואיני קובע כי כך הם פני הדברים)."
עיקרון שנזנח אצל הרב קרים
אלא שכולנו זוכרים כי לפני שלושה חודשים, דרש בית המשפט העליון, הבהרות מהרב הצבאי הראשי המיועד, הרב אייל קרים, ואף הוציא צו על תנאי נגד מינויו לתפקיד, עד שיתנצל בפני בית המשפט.
עו"ד זיו מאור שהגיש העתירה מטעם התנועה למדינה יהודית מסר לסרוגים: "בפסק הדין שניתן היום, בית המשפט נצמד לעיקרון שהנחה אותו במשך עשורים שלא מתערבים בהחלטות הצבא במינויים של בכירים. הבעיה שלפני מס' חודשים בית המשפט הפר את העיקרון הזה בעתירה שהוגשה נגד מינוי הרב קרים לרבצ"ר.
היום בית משפט העליון חייב הסבר לציבור הישראלי במה התבטאויות הרב קרים חמורות יותר מאלו של אלמוז. מה גם, שבתשובת המדינה היא למעשה הודתה שבמספר היבטים, ההתנהלות של מוטי אלמוז הייתה לא חוקית – הן מבחינת פרסום תוכן התחקיר הצבאי והן מבחינת אי ציות להוראות 'חופש המידע'".
מה דעתך בנושא?
14 תגובות
2 דיונים
אוראור
יימח שמם ושם זכרם - חלאות - טפו עליהם ועל בני משפחותיהם - אמן!!!!!! נבלות!!!!
17:13 23.03.2018שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
חיים מירושלים
חוסר העקביות.
11:15 10.02.2017שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
בני
08:26 10.02.2017שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
בג"ץ רקוב
05:30 10.02.2017שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
דוד
ודאי נדרש אומץ. אבל אי אפשר להיות פחדנים לנצח. ישר כח גדול.
04:57 10.02.2017שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
א
בס"ד בג"צ=בית הגרוע לצדק. כי צדק אין כאן אלא סדק אשיבך שופטייך כבראשונה ויועצייך כבתחילה.
00:13 10.02.2017שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אלי
שהרב אליהו יתכבד וישב בשקט, ויפסיק עם הצווחות
22:31 09.02.2017שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
ל
תמשיכו לסגוד לציונות....
20:44 09.02.2017שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
בג"צ לא התערב גם במינויו של הרב קרים. הרב קרים הבהיר את עמדתו והעתירה נמחקה. אם אתם חושבים שההבהרה שלו אינה משקפת את עמדתו, אז למעשה אתם טוענים שהרב קרים...
בג"צ לא התערב גם במינויו של הרב קרים. הרב קרים הבהיר את עמדתו והעתירה נמחקה. אם אתם חושבים שההבהרה שלו אינה משקפת את עמדתו, אז למעשה אתם טוענים שהרב קרים הציג עמדה מזוייפת רק בשביל לקבל ג'וב. יוצא שאתם חוטאים הן כלפי בג"צ והן כלפי הרב קרים.
המשך 20:22 09.02.2017שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
קידי
19:33 11.02.2017שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
גדי
ביזיון של בית משפט,מתאים למדינת סדום
19:34 09.02.2017שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר