אתר הבית של המגזר הדתי
דואר אדום
זמני היום

מתכון לתבשיל בשר עם תפוחי אדמה ופירות יבשים

מתכון לתבשיל בשר עם פירות יבשים לכבוד ט"ו בשבט, כי אם כבר מציעים לנו כל כך הרבה פירות יבשים בחגיגה אחת, אז למה לא לעשות מזה מטעמים?

הדרך לעשות מטעמים מפירות יבשים
  (צילום: שטארסטוק)

מתכון לתבשיל בשר עם פירות יבשים

מתכון לתבשיל בשר עם פירות יבשים לכבוד ט"ו בשבט, כי אם כבר מציעים לנו כל כך הרבה פירות יבשים בחגיגה אחת, אז למה לא לעשות מזה מטעמים?

מצרכים

נתח כתף בקר מופשר
1/2 כוס יין אדום
5-10 גרגרי פלפל אנגלי
2 עלי דפנה
6-7 תפוחי אדמה
1/2 כוס צימוקים
1/2 כוס משמשים / שזיפים מיובשים
מלח ופלפל
שמן לטיגון
לבשר:
2 כפות חרדל חלק
2 שיני שום
מעט שמן זית

אופן ההכנה:

1. חותכים לקוביות גדולות וגסות את נתח הבשר.

2. מקלפים את תפוחי האדמה וחותכים אותם לקוביות בגודל שווה.

3. לתיבול הבשר: כותשים את שום ומערבבים עם חרדל ומעט שמן זית. לאחר מכן מורחים את קוביות הבשר ומעבירים למקרר למשך שעה.

4. מחממים שמן בסיר גדול ורחב ומטגנים בו את קוביות הבשר מכל צדדיהן, עד שהן משחימות. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם. מוסיפים את גרגרי הפלפל האנגלי, עלי דפנה והיין ומביאים לרתיחה.

5. לאחר שהנוזלים בסיר הגיעו לרתיחה, מנמיכים את האש ומוסיפים את קוביות תפוחי האדמה. מבשלים במשך 40 דקות עם מכסה סגור, ומידי פעם מערבבים.

6. מוסיפים לסיר את השזיפים והצימוקים ומבשלים 40 דקות נוספות על אש נמוכה.

7. מסירים את המכסה, מגביהים את הלהבה לצמצום הרוטב במשך 5 דקות ומסירים מהאש.

מגישים חם ונהנים ממנה עסיסית במיוחד!

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו
תגובה אחת מיין לפי
1
אני הייתי עושה עוגת פירות יבשים
| 07-02-2017 21:44
בתבנית אנגלית .פורסת ומוסיפה למשלוח מנות בפורים.מצווה לעשות משלוחי מנות יפים בפורים. זה סגולה לפסח קל.