מתכון לכנפיים במרינדה פיקנטית

רגע לפני שאתם מתחילים לחלום על שנ"צ איכותי, גשו למטבח הקרוב בהקדם האפשרי והכינו לכם ארוחה שתתן לכם כנפיים (תרתי משמע) תודו לנו אחר כך.

מצרכים:
1 ק"ג כנפי עוף (בערך 25 יחידות)
5 גבעולי בצל ירוק
5 כפות דבש
2 כפות רוטב סויה
1 פלפל צ'ילי אדום
2 ס"מ שורש ג'ינג'ר
5 גבעולי תימין – רק העלים
אופן ההכנה:

1.קוצצים את הבצל הירוק, פורסים את הפלפל לעיגולים ומגרדים את שורש הג'ינגר. מערבבים בקערה יחד עם עלי התימין, הדבש ורוטב הסויה – עד לקבלת מרינדה סמיכה ודביקה.

2. משטחים את הכנפיים על תבנית רחבה בשכבה אחת, ויוצקים מעל את המרינדה. מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך שעתיים עד 24 שעות – וכל המרבה הרי זה משובח. וטעים. ורך. ונימוח.

3. לפני הצלייה, משאירים את הכנפיים לנוח מחוץ למקרר כדי שיהיו בטמפרטורת החדר.

4. מחממים היטב מחבת פסים, וצולים את הכנפיים במשך 15-20 דקות. מידי פעם הופכים, עד שהכנפיים משחימות ועסיס נוטף מהן. כדאי לתת לכנפיים פיניש אחרון בתנור שחומם מראש על 180 מעלות, למשך 10-15 דקות נוספות.