בעקבות הודעת משרד הבריאות הקוראת לציבור ובמיוחד לנשים הרות להפחית ואף להימנע משתיית קפה ממכונות בבתי קפה ומשרדים עקב מציאת ריכוזי עופרת גבוהים. הבדיקה נערכה במעל ל-200 מכונות בבתי הקפה ברחבי הארץ (שאת שמם משרד הבריאות מסרב לחשוף) שם התגלו ריכוזי עופרת של 10 עד 20 מיקרוגרם עופרת לליטר, ריכוזים גבוהים מהתקן המותר. אנחנו לא היינו לוקחים את הסיכון ולכן החלטנו לחפש פתרון לפחות לתוקף ההנחייה החדשה, (שהוא חודש למידה ושאלתם) ומצאנו שלל דרכים יצירתיות להכנת הפוך ביתי ללא צורך במכונה או בעופרת מיותרת.
1- להקציף חלב על הגז- כל מה שצריך זה סיר חלבי (או פינג'ן) בו תשימו את כמות החלב הרצויה על אש בינונית עד שהחלב מגיע למצב של בועות/ קצף.
2- מערבב חלב בייתי- ניתן להשיג בשלל החנויות במחיר שווה לכל כיס (מומלץ לראות בסרטון המצורף כיצד להשתמש בו)
3- מקציף- כן זה שאתם מקציפים איתו ביצים וסוכר לעוגה יתאים לא פחות גם להקצפת חלב
4- מיקרוגל, הכניסו את החלב בכלי זכוכית למיקרוגל על 10-20 שניות
לאחר שהקצפתם את החלב הכינו כוס עם אבקת קפה וכמות הסוכר הרצויה, 1/4 מים חמים ומעל ליצוק את החלב המוקצף, תהנו!
מה דעתך בנושא?
1 תגובות
0 דיונים
מיקרו
10:13 18.01.2017שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר