בעוד בחודשים האחרונים, הקריאות למתן חנינה לחייל אלאור אזריה הגיעו בעיקר מכיוונם של אנשים המזוהים עם הימין, חברת הכנסת שלי יחימוביץ' מפתיעה ואומרת כי גם היא סבורה שיש לשקול להעניק חנינה לחייל.
"בית המשפט נהג במקצועיות ובאומץ לב בהכרעתו על פי דין ועל פי הראיות, וההשתלחויות כלפיו מצמררות וקוראות תיגר על הממלכתיות ועל שלטון החוק", אמרה יחימוביץ' בראשית דבריה.
עוד הוסיפה יו"ר מפלגת 'העבודה לשעבר, כי "על רקע זה מתעצמת חשיבות הסטנדרטים המוסריים שחידדו מפקדי צה"ל סביב המעשה החמור. עם זאת, בית המשפט הוא שטח סטרילי שבו מדברות הראיות, אך החברה הישראלית היא זירה גועשת ונפיצה, וכתפיו של אזריה צרות מלשאת עליהן את כובד השסע".
בשלב הזה עוברת יחימוביץ' להתייחס ליום שאחרי גזר הדין של אזריה ואומרת כי "בתום הליכי המשפט ואחרי שייגזר דינו, יש לשקול בזהירות אפשרות של חנינה, בדומה לזו שקיבלו בשעתם אנשי השב"כ בפרשת קו 300".
גם יו"ר סיעת 'הבית היהודי, חברת הכנסת שולי מועלם, התייחסה להרשעתו הצפויה של אזריה ואמרה: "אלאור אזריה לא יכול לשבת בכלא ויש לחון אותו. המקרה של אלאור נעשה במסגרת אירוע מבצעי והתחקיר היה צריך להישאר בתוך שורות הצבא כמקובל".
"נכון, ההחלטה שלו לבצע את הירי לא הייתה נכונה אולם הוא היה בזירת פיגוע וחש בסכנה והצבא היה אמור לגבות אותו ולפעול כפי שנוהג במקרים דומים ולחקור גם תפקודם של המפקדים –בתוך הצבא. לצערי כל ההליך המשפטי זוהם בהתערבות של גורמים מבחוץ וההחלטה נראית בהתאם".
מה דעתך בנושא?
1 תגובות
0 דיונים
ברור אסור לשלוח את ילדינו לצבא הגנה לפוליטיקה ואני חושב שהרבה חיילים שמשרתים לא יבצעו פעולות מבצעיות עקב גזר הדין
14:35 04.01.2017שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר