אתמול בלילה הגיעו מספר אנשים לבושי אזרחי לגבעת רונן, בו מתגוררות כ-25 משפחות וביקשו לעצור את עמית אורן קצין במילואים בחיל האויר נשוי ואב ל-8 ילדים. לטענת המתנחלים, השוטרים טענו שהם מהבילוש אך סרבו להציג תעודות מזהות. התושבים התרעמו והבלשים הזמינו כוחות משטרה שהחלו לנהוג באלימות קשה. לדברי תושבי המקום פרצו השוטרים לכל הבתים והחלו לעצור את הגברים. הם שברו חלונות ודלתות וחלקם חדרו לבתים דרך החלונות ועצרו 4 גברים, כולם נשואים והורים לילדים. כל המעצרים בוצעו כך שאיש מהשוטרים לא נשא תגי זיהוי. המשטרה ביצעה ירי גז מדמיע לעבר בתי משפחות עם ילדים ישנים, השליכה רימוני הלם גם על ילדים. אחד השוטרים אף שלף אקדח ואיים על אחד התושבים. השוטרים הפריעו באופן מכוון לצילום של תושבי המקום במהלך כל האירוע, ניצב משנה – מפקד המרחב – חטף מצלמה מיד תושב, והשבית אותה, כך לדברי תושבי גבעת רונן.
עוד אמרו המתנחלים כי "התנהלותם של השוטרים במהלך האירוע מתחילתו מעידה על ציפצוף ארוך על החוק מתוך מודעות לכך". בשעה 23:30 בעיצומו של האירוע, התקשרה תושבת הגבעה למוקד החרום וסיפרה בבכי שמכתרים לה את הבית ולא נותנים לה לצאת. בועד מתיישבי השומרון אומרים כי מדובר בתג מחיר אלים במיוחד של המשטרה. בני קצובר, יו"ר וועד מתיישבי השומרון אמר בתגובה לפעולת המשטרה בגבעת רונן: " למרבה הצער אנו רואים שוב ושוב ששוטרים במשטרת ישראל מתנהגים כמו חבורת בריונים במסווה של לובשי מדים. השוטרים מרשים לעצמם לבצע פעולות נקם באזרחים ומישהו צריך לשים קץ להתנהגות הברוטאלית של חבורות השוטרים שמחקים פעולות של חבורות רחוב".
ראש המועצה גרשון מסיקה שהגיע מייד לאחר האירוע מספר כי ראה סביב הרס וילדים מפוחדים המתחבאים בארונות. "התנהגות המשטרה נעשתה תוך אטימות מוחלטת. שבועיים אחרי הרצח הנתעב כשכולם עדיין מפוחדים מכל רחש מסביב, מגיעה המשטרה באישון לילה, תוך הטלת פחד על הילדים והתושבים. המשטרה הפגינה יחס משפיל, חסר תבונה. אני מצפה מהמשטרה לעבוד עפ"י חוק, לבוא להזדהות, לדפוק בדלת בהתחלה ולא ישר לפרוץ מהחלונות ולעשות פה בהלה שאנשים לא ידעו אם זה מחבלים או משטרה. ולכן החוסר פרופורציה של המשטרה פעם אחר פעם מלמד שיש להם זילות כלפי ההתיישבות וכלפי המתיישבים. הם מסתכלים עליהם כאוייב, יורים עליהם גז מדמיע, רימוני הלם והדבר הוא בלתי נסבל. המשטרה העבריינית הזאת צריכה להפסיק את פעולותיה העברייניות".
מה דעתך בנושא?
1 תגובות
0 דיונים
אוראור
למשפחות הרוצחים ששחטו את משפחת פוגל הי"ד? העיקר להתעלל רק ביהודים הם יודעים - וואלה יופי.
11:21 16.04.2017שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר