הוועדה לעניין עבודת הקבינט המדיני-ביטחוני, הגישה לפני זמן קצר (שני) את המלצותיה לראש הממשלה, בנימין נתניהו, כאשר ההמלצה העיקרית מהווה נצחון ליו"ר הבית היהודי, נפתלי בנט, שדרד הקמת צוות שיעדכן באופן שוטף את שרי הקבינט ויכין אותם לדיונים בטחוניים.

חברי הוועדה הינם ד"ר יוסף צ'חנובר ואלוף (במיל') יוחנן לוקר, ויו"ר הוועדה, אלוף (במיל') יעקב עמידרור.

עם קבלת המסקנות, אמר נתניהו: "אני מודה לחברי הצוות על עבודתם המקצועית. התרשמתי מהעבודה התכליתית והיסודית. אלמד את ההמלצות ואביא אותן לשרי הקבינט".

בין המלצותיה של הוועדה: הקמת גוף ייעודי חדש שיוקם במטה לביטחון לאומי, אשר יהיה אחראי על מתן עדכונים ותדרוכים שוטפים לשרי הקבינט והכנתם לדיונים, הטמעת תהליך העמקת הידע המקצועי של שרי הקבינט והכשרה לשרי קבינט חדשים והבהרת תפקידיו המרכזיים של הקבינט – בשגרה, בעתות חרום ובמצבי מלחמה.

הוועדה הוקמה ביוני 2016, על ידי ראש הממשלה בנימין נתניהו, בעקבות דרישתו של השר נפתלי בנט שאף התנה זאת בהמשך קיומה של הממשלה.

ייעודה המרכזי של הוועדה הוא שיפור תהליכי קבלת החלטות בקבינט המדיני-ביטחוני בסוגיות הביטחון הלאומי ויחסי החוץ, באמצעות מיסוד תהליכים והטמעת כלים לייעול פעילותו.

במסגרת עבודת הוועדה, נערכה סדרת מפגשים עם שרי הקבינט בממשלה ה-34, וכן עם חברי קבינט בממשלה הקודמת. לצד הפגישות עם הדרג המדיני, קיימה הוועדה פגישות עם הדרג המקצועי, ביניהם ראשי גופי מערכת הביטחון ובעלי תפקידים רלוונטיים לתחום עבודת הוועדה.

הפגישות, עם המכלול הרחב של הגורמים, סייעו לוועדה לגבש המלצותיה. במסגרת המנדט שניתן לוועדה, הוועדה ביקשה להתמקד בהמלצותיה בתחומים בהם סברה שניתן להביא לשיפור באופן קבלת ההחלטות.

בנט עצמו מסר כי "ההתעקשות שלנו השתלמה.  אין ספק כי בחודשים האחרונים חל שיפור משמעותי בעדכון שרי הקבינט, שמתרחש באופן שבועי ובצורה מספקת ומקצועית.  הדבר מאפשר לנו, הפורום האסטרטגי העליון של מדינת ישראל, לקבל החלטות מושכלות ולהגן טוב יותר על מדינת ישראל, חייליה ואזרחיה".

"אני מצפה שהמלצות הוועדה ייושמו במלואן", חתם בנט.