מתכון למרק בצל
אומרים שמצפה לנו שבוע חורפי במיוחד ויפה שעה אחת קודם. אז קבלו מתכון מיוחד למרק בצל בשרי שימלא את הבית בריח עשיר שיזמין את הגשם.
מצרכים:
100 גרם חמאה
2 ליטר בצל פרוס לרצועות "חצי אמינסה", פרוס דק
1 כף עלי טימין, קצוץ דק מאד
1 כוס יין לבן
2 ליטר מים
פלפל לבן, מלח, מעט סוכר
אופן ההכנה:
1.לחמם את החמאה עד שהיא חומה (לא שחורה!),
2.לזרוק לתוך החמאה את הבצל והטימין הקצוץ ולבשל עד שהבצל רך וחום.
3. להוסיף את היין ולערבב היטב, לגרד את התחתית. לצמצם את כל היין.
4.להוסיף את המים ולאחר שמגיע לרתיחה להוסיף את התבלינים. לבשל כ-20 דקות נוספות ולתקן טעמים.
טיפ: במקרה שמשתמשים ביין בישול מתוק צריך פחות סוכר. הסוכר רק צריך לאזן את חמיצות היין.
========
המתכון באדיבות השף הראשי ברשת קפה גרג, נדב מרום.
מה דעתך בנושא?
2 תגובות
0 דיונים
"לשתות" מרק עם חמאה ויין...???
02:30 13.12.2016שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
איש_אחד
שני ליטר בצל?
11:13 12.12.2016שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר