בג"צ נתיב האבותבית המשפט העליון קיבל היום את בקשת המדינה לדחות את הריסת האנדרטה לזכר עמנואל מורנו וסגן אשר עזרא בחצי שנה.

שלושת שופטי בג"צ קבעו שלא ניתן להתעלם מרצונן של המשפחות להיערך להקמה מסודרת של אתר ההנצחה במקום אחר, ולפיכך הוחלט להיעתר לבקשה ולדחות את מועד ההריסה.

"בשים לב לכך שמדובר במבנה שלכאורה העתקתו הפיזית פשוטה", הורו השופטים על מימוש צו ההריסה עד ליום 7.5.2017. עוד ציינו השופטים "שניתן להניח כי עד למועד שנקבע יימצא פתרון לסוגיה רגישה זו, אשר יאזן בין רגשות משפחות הנופלים והציבור לבין הצורך באכיפת הדין ובשמירה על זכויות הפרט".

מוקדם יותר היום פרסמנו בסרוגים כי סגן שר הביטחון הרב אלי בן דהן חשף במליאת הכנסת כי מצא פתרון לאנדרטה לזכר סא"ל עמנואל מורנו וסגן אשר עזרא הי"ד שנמצאת בשכונת נתיב האבות באלעזר ותיאלץ לההרס בגלל עתירה של ארגוני שמאל.

"בימים האחרונים פורסם כי ארגון השמאל שלום עכשיו דורש להרוס את האנדרטה לזכרם של שני הקצינים ואינו מוכן לדחייה של הביצוע בעוד שנה וחצי", אמר בן דהן בכנסת.

"אני שמח לבשר לכם כי לאחר שסיירתי במקום מצאתי כי ניתן להעתיק את האנדרטה מספר מטרים קטן צפונה ובכך האנדרטה והמצפור יישארו שלמים ולא נראה מחזות של הרס אנדרטה לזכרם של גיבורי ישראל.".