מבזקים
סרוגים
מיישרים קו עם שלום עכשיו

הפרקליטות: אופס, לא ידענו שמדובר באנדרטה

פרקליטות המדינה השיבה היום לבג"צ כי כשאישרה את הריסת הבניה בנתיב האבות, לא ידעה שמדובר גם באנדרטה לזכר עמנואל מורנו הי"ד. עמדת המדינה: להרוס, אבל לא עכשיו

ז' כסלו התשע"ז
הפרקליטות: אופס, לא ידענו שמדובר באנדרטה
הפרקליטות: אופס, לא ידענו שמדובר באנדרטה צילום: Father and brother of Emanual Moreno stand by his memorial monument at the Netiv Ha'avot neoghborhood in Gush Etzion which is set to be evacuated and demolished, on December 6, 2016. Photo by Gershon Elinson/Flash90 *** Local Caption *** סגנית שר

בג"צ נתיב האבות. פרקליטות המדינה הגישה היום את תשובתה לבג"צ בנושא הריסת הבתים ב'נתיב האבות' באלעזר, והתייחס גם לדרישה להרוס את האנדרטה לזכר עמנואל מורנו הי"ד הנמצאת גם היא על חלקה עליה טוענים ערבים היא כי שטח פרטי.

עמדת המדינה, מיישרת למעשה קו עם 'שלום עכשיו' ומסכימה להרוס את האנדרטה, אך להמתין איתה עד להריסת הבתים בעוד כשנתיים.

בעמדה שהוגשה לבג"צ הוגשה בידי עוה"ד אבינעם סגל-אלעד ורן רוזנברג ממחלקת הבג"צים בפרקליטות המדינה נכתב בין השאר כי המדינה מסכימה לבקשה לדחות את מועד הפינוי עד למועד פינוי יתר המבנים במאחז, היינו עד ליום 6.3.18.

בתגובה מצוין, כי העובדה שמדובר במצבת זיכרון לא הועברה ע"י הגורמים המקצועיים לידיעת פרקליטות המדינה ולידיעת הדרג המדיני, ולפיכך מסרה המדינה כי ניתן לפנות את המבנה המהווה מצבה עד ליום 31.12.16, מבלי שניתן משקל לנתון זה.

כלומר הפרקליטות לא ידעה על איזה מבנים מדובר בתשובת הקודמת לבג"צ, ועכשיו מתעוררת להגיד כי היא מבקשת לדחות (לא לבטל) את ההריסה בשנתיים.

בינתיים הגיעה סגנית שר החוץ ציפי חוטובלי סיור בנתיב האבות ובאנדרטה שנבנתה לזכרו של סא״ל עמנואל מורנו ואמרה: "מערכת המשפט חייבת לממש ערכי צדק. להחריב אנדרטה לזכר לוחם, בשטח שאין עליו תביעת בעלות פלשתינית – זה מעשה מושחת מוסרית. נתיב האבות הוקם כשכונה של היישוב אלעזר לפני 13 שנה. השכונה נבנתה על אדמות מדינה, ובשולי הבתים, נוצרה טענה שמעולם לא הוכחה לאדמות פרטיות. האסבסורד שמיטה של ילד בחדר ילדים נחשבת מחוץ לתחום כשכל השכונה כולה הוקמה ברשות ובסמכות לא יוכל להימשך."

סגנית השר חוטובלי הוסיפה כי "ממשלת ישראל מחויבת למפעל ההתיישבות ותחת שלטון הליכוד אסור לתת יד להחרבת קהילות ופגיעה בקניין של יהודים כאשר אין אפילו תביעת בעלות של פלשתינים על הקרקע. המאבק על נתיב האבות הוא המאבק של הקונצנזוס הישראלי שמאמין בזכותנו לבנות בגוש עציון."

 

בג"צ נתיב האבות ציפי חוטובלי