שאלה
כיצד צריך להתייחס להסכם של עמונה, שבו היישוב יפונה להר סמוך? האם יש לשמוח על ההסדר של מקומות אחרים שאושרו?
תשובה
יש להרגיש כאב עמוק, פצועים וחתוכים לגזרים. אין מקום לשמחה על חלוקת א"י וגירוש יהודים מבתיהם, וגם זה אינו הזמן לשמוח על הסכמים 'טובים' שנולדו ע"י חטא זה של גירוש יהודים. וכפי שרבינו הרצי"ה התבטא בתיאורו את מה שעבר עליו כששמע על הקמת המדינה וחלוקת א"י-
"לפני י"ט שנה, באותו לילה מפורסם, בהגיע ארצה החלטתם החיובית של מושלי אומות-העולם לתקומת מדינת ישראל, כשכל העם נהר לחוצות לחוג ברבים את רגשי שמחתו לא יכולתי לצאת ולהצטרף לשמחה. ישבתי בדד ואדום כי נטל עלי. באותן שעות ראשונות לא יכולתי להשלים עם הנעשה, עם אותה בשורה נוראה, כי אכן נתקיים דבר ד' בנבואה בתרי-עשר – "ואת ארצי חילקו"! איפה חברון שלנו – אנחנו שוכחים את זה?! ואיפה שכם שלנו – אנחנו שוכחים את זה?! ואיפה יריחו שלנו – אנחנו שוכחים את זה?! ואיפה עבר הירדן שלנו?! איפה כל רגב ורגב? כל חלק וחלק, של ארבע אמות של ארץ ד'?! הבידינו לוותר על איזה מילימטר מהן? חלילה וחס ושלום!
באותו מצב מזועזע בכל גופי, פצוע כולי וחתוך לגזרים – לא יכולתי אז לשמוח".
שאלה
על כזה דבר לפי הסיפורים בתנ"ך הגיעו עונשים לעם ישראל, אז אם השם לא מעניש על הגירוש, זה אומר שהוא היה בסדר?
תשובה
ודאי תבוא פורענות על כך, כמו על כל עבירה, פרטית וקל וחומר לאומית.
אלא אם יעשו תשובה אותם שחתמו על העוול הנורא הזה של גירוש משפחות תמימות ופשוטות מביתם היחיד בבנימין.
הקב"ה מאריך אפיה וגבי דיליה. מידת הדין אינה משחק, ובוא תבוא ענישה על הגזילה של כבשת הרש ועל חורבן הארץ. ד´ ממתין שישובו ולכן יש עיכוב, איננו יודעים מתי תבוא רעה, אך ודאי תבוא. איננו הולכים עם ד´ בקרי, אנו יודעים שעל מעשינו הרעים באים ייסורים. איננו יודעים להתאים עונש לחטא ספציפי, אך יש דין ויש דיין, ואין עבירה בלי תגובה.
אולם עדיין אפשר לתקן ונקוה לטוב בע"ה.
שאלה
כיצד צריך להתנהג בעמונה, האם מותר לפעול בכל הדרכים למניעת הגירוש?
תשובה
ודאי שיש להיאבק על הבתים, בלי אלימות אך בנחישות של תורה.
אנו באים בשם התורה והמוסר, אהבת הארץ והציונות. אין מקום לאלימות כלפי אף יהודי. רק התנגדות פסיבית, לא לשתף פעולה עם החטא הנורא הזה אלא שיגררו אותנו, ובע"ה בעתיד עוד ילמדו בבתי הספר דורות רבים, כיצד גיבורי ההתיישבות היו דבקים ביושר ובתורה אל מול הבילבול של בית המשפט המושפע מתרבות נכרית, וחולשת הפוליטיקאים העסקנים.
שאלה
האם מותר לצאת מהישיבה לשם המאבק על עמונה?
תשובה
זהו חלק מהחינוך לאהבת א"י ומצוות יישוב הארץ, ואפשר ללמוד גם שם במקום ולכן לא יהיה בזה ביטול תורה. אך יש לשאול ולציית לראש הישיבה שלך.
מה דעתך בנושא?
2 תגובות
0 דיונים
הקב"ה נותן לנו את הארץ ואנחנו מוסרים אותה לאוייבים. כך היה מתנהג אדם עם חברו?
21:38 12.12.2016שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
דניאל
האם העיריה יכולה להחליט שברחוב מסויים תעבור רכבת ולשם כך עליה לפנות כמה בתים? או גם אז הרב יגיד את מה שאמר? היות וכבוד הרב לא יודע או לא...
האם העיריה יכולה להחליט שברחוב מסויים תעבור רכבת ולשם כך עליה לפנות כמה בתים? או גם אז הרב יגיד את מה שאמר? היות וכבוד הרב לא יודע או לא רוצה לדעת את הנתונים אז איך הוא יכול לפסוק? האם הוא נביא?
המשך 17:15 05.12.2016שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר