פרשת הגט מצפת. שופט בית המשפט העליון חנן מלצר בשבתו כבג"ץ קבע כי על בתי הדין להגיב תוך שבוע על בקשת ארגון 'מבוי סתום' לצו בינים המורה לבית הדין הגדול להימנע מלדון בערעור "העגונה מצפת".
בסרוגים פרסמנו כי מנכ"לית הארגון בתיה כהנא-דרור איימה להגיש בג"צ נגד בית הדין הרבני שאמור להתכנס כדי לדון בערעור על הגט שניתן לאשה שבעלה הפך לצמח. פסק דין נדיר של בית הדין הרבני האזורי בצפת שהתיר מעגינות אישה שבעלה צמח. לאחר מתן פסק הדין הוגש ערעור לבית הדין הגדול על ידי גורם שאינו מקורב לאישה או לבעל. נשיא בית הדין הרבני הגדול לערעורים הרב הראשי לישראל הרב יצחק יוסף החליט כי ערעור זה יידון בהרכב מיוחד של אחד-עשר דייני בית הדין הרבני הגדול ובתוכם שני הרבנים הראשיים לישראל.
הדיון בבית הדין הרבני יעסוק בשאלה האם יש לדון בערעור של אדם שאינו צד בעתירה, אלא שאתר כיכר השבת הכתיר את ההתכנסות, שטרם נקבע לה אפילו מועד, כדיון שנועד לבטל את הגט. בעקבות כך הגישה כהנא דרור בג"צ נגד בית הדין הרבני.
נמק את הערעור
כהנא דרור מסרה לסרוגים: "שופט העליון, חנן מלצר, החליט הבוקר, כי על בית-הדין הרבני להגיב לעתירתנו בעניין הערעור הפסול שהוגש כנגד בית הדין האזורי בצפת על ידי אדם שאין לו יד ורגל בתיק. השופט מלצר נתן לבתי הדין שבוע (עד ה-7/12) להגיב על בקשתינו (לצו ביניים) לעצירת הליך הערעור הלא תקין, ועל הצורך בפסילת הרב הראשי יצחק יוסף מלדון בתיק. ולדחיית הערעור על הסף".
"אני מקווה כי בית המשפט העליון יעצור את ההליך הבלתי מתקבל על הדעת במדינה דמוקרטית, בו צד שאינו קשור לתיק מקבל זכות לערער על פסק דין חלוט, בניגוד לכל חוק לכל תקנה, ולכל ערכי היהדות והמוסר עליהם מושתת שלטון החוק בישראל.
הצעד שנקט בית הדין הגדול הינו חסר תקדים, ומהווה מדרון חלקלק המסכן כל אישה בישראל וכל הליך שיפוטי בתחום הנישואים והגירושין, ואת היותנו מדינה יהודית ודמוקרטית".
מבתי הדין הרבנים לא נמסרה תגובה.
מה דעתך בנושא?
2 תגובות
0 דיונים
יהודי
בעניני הלכה (למרות שדומני שאין מושג ערעור בהלכה..........).
22:29 01.12.2016שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
קורבן להפיג את שיעמומו.שילך לקהילות חוצה לארץ לפרפר שם.
18:08 01.12.2016שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר