מתכון מהיר לעוגת שוקולד ואגוזים
מצרכים:
800 גרם ביסקוויטים כוס (100 גרם) אגוזים קצוצים- אגוזי מלך, אגוזי לוז, פיקאן סירופ שוקולד כוס סוכר 1/2 כוס אבקת קקאו כוס מים 150 גרם חמאה מומסת כפית תמצית וניל לציפוי העוגה: 1/2 כוס (120 גרם) שמנת מתוקה (35% שומן) 1 ו1/4 טבלאות שוקולד (120 גרם)
אופן ההכנה:
1.לשבור את הביסקוויטים לחתיכות קטנות לתוך קערה גדולה.
2.לחמם מחבת ולקלות את אגוזי המלך ושאר האגוזים הקצוצים עם סוכר חום על אש בינונית למשך כ -5 דקות, לערבב כל הזמן שהאגוזים לא ישרפו.
3.להוסיף את האגוזים קלויים על הביסקוויטים. ולשים בסיר סוכר ואבקת קקאו ולערבב בהדרגה עם המים.
4. על אש בינונית מוסיפים את החמאה/המרגרינה לקקאו ולסוכר למשך כ 7-8 דקות תוך כדי ערבוב מתמיד.
5. לאחר הרתיחה של החמאה עם הקקאו מורידים מהאש ומוסיפים תמצית וניל. ומניחים לקירור בטמפרטורת החדר במשך כ 10-15 דקות.
6. יוצקים את הסירופ על הביסקוויטים ואגוזים בעזרת כף גדולה. מעבירים את התערובת לתוך תבנית עוגה עגולה מומלץ 9 אינץ '(23 ס"מ) או במחבת קפיצית 9 אינץ' (23 ס"מ) עם תחתית מרופדת בנייר אפיה.
7. לעצב את תערובת הביסקוויטים והשוקולד באמצעות גב כף או מרית. ולהכניס למקפיא במשך כ 30 דקות עד שעה 1 לפני הכנת ציפוי השוקולד.
8. לציפוי העוגה מרתיחים שמנת בסיר עד למצב רתיחה. ולאחר מכן לשפוך את השמנת החמה על השוקולד השבור לקוביות ולהמיס במשך דקה. ולערבב עד קבלת תערובת חלקה.
9. ליצוק את הציפוי על עוגת השוקולד ולהכניס למקרר כ 3-4 שעות או למשך כל הלילה לפני ההגשה.
הצעת הגשה: לקשט עם אגוזים קלויים, לחתוך לפרוסות ולהגיש!.
שבת שלום! ניסיתם בבית? אל תשכחו לשתף אותנו.





תגובות
מרגרינה המתכון נראה מצוין. נא כיתבו אם ניתן להמיר את החמאה/מרגרינה בשמן וכיצד.. המרגרינה כבר שנים לא חברה בביתנו..תודה.
כמה סוכר חום לא כתוב כמה סוכר חום
יצא מאוד מאוד מאוד טעים. קצרתי את הזמנים של הקירור ששמתי במקפיא.15 דקות לא יותר.יצא מושלם