מתכון לסלט קינואה וטונה
סלט קינואה עם טונה ושלל הפתעות מפנקות ובריאות- זהו פתרון מעולה לכל עת. גם מזין ובריא והכי חשוב טעים!
מצרכים לסלט:
1/2 ק"ג קינואה
1 קופסת טונה רגילה
עגבניות שרי
1 חבילת פטרוזיליה
2 מלפפונים
5 גבעולי בצל ירוק
כף שמן זית ולימון
מלח ופלפל שחור
לבישול הקינואה:
בצל אחד / גזר אחד חתוך לקוביות
כוס מים
אופן ההכנה:
1.משרים את הקינואה בקערה מלאה מים שעה-עד 8 שעות. עדיף כמה שיותר. (אפשרי להחליף את הקינואה בבורגול שאותו צריך להשרות במים רותחים כרבע שעה)
2. לאחר ההשריה, מסננים מנוזלים ומבשלים את הקינואה, מטגנים קוביות בצל /גזר עד להזהבה, מוסיפים את הקינואה והמים (יחס של 1 כוס קינואה = 1 כוס מים), במשך 20 דקות עד שהמים מתאדים. מצננים את הקינואה המבושלת.
3.קוצצים את הפטרוזיליה והבצל הירוק דק דק.
4.חותכים את המלפפונים לקוביות וחוצים לשניים את עגבניות השרי.
5.מערבבים את הקינואה, הירקות, הטונה ומטבלים בשמן זית, לימון, מלח ופלפל לפי הטעם ומגישים טרי.
בתאבון! ניסיתם בבית? אל תשכחו לשתף אותנו איך יצא
מה דעתך בנושא?
0 תגובות
0 דיונים